Política

El tripartit impedeix la reprovació a Baltasar votada per l'oposició

Les forces que integren el govern català han impedit la reprovació del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, com reclamava una moció parlamentària votada pels grups de l'oposició, PP, CiU i Ciutadans.

En concret, un dels punts de la moció presentada pel PP plantejava "reprovar" l'actuació del conseller per "la falta de transparència i la falta d'informació" entorn dels projectes de transvasament temporal del Segre i de la interconnexió entre la conca de l'Ebre i l'àrea metropolitana de Barcelona.

El diputat del PP Santi Rodríguez ha considerat "imprescindible la reprovació de l'actuació del conseller" com a forma "simbòlica" de censurar "l'actuació de tot el govern".

El diputat de CiU i exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha justificat el seu suport a la moció malgrat expressar la seva empatia amb els moments difícils pels quals està passant Baltasar: "He patit i molt en aquest departament. Sé el que vostè pateix amb la sequera però és que tant desgavell no és tolerable. No podem continuar així".

En contra
En contra de la reprovació s'han posicionat tots els portaveus del tripartit, entre ells l'ecosocialista Daniel Pi, que ha acusat els grups de l'oposició d'estar preocupats només per "aprofitar el problema de la sequera per erosionar un govern que mai no ha estat del seu grat". El socialista Jordi Terrades ha rebutjat també la reprovació en estar "convençut que aquest govern ha fet els deures per garantir el subministrament d'aigua al conjunt del país".

Tensió
Just abans de discutir-se aquesta moció, Baltasar ha mantingut una tensa interpel·lació amb el diputat de CiU Ramon Espadaler, a qui ha retret la "mesquinesa política" de la seva formació per no donar suport al govern de la Generalitat, davant la situació d'emergència per la sequera que pateix Catalunya, i condicionar el seu suport a que s'arribi a un acord sobre el transvasament del Roine.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DINAMARCA

El mòbil polític no és la hipòtesi prioritària en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen més de 90 morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona