Política

Castells diu ara que el transvasament es podria finançar amb partides d'emergència i no amb l'Estatut

Sequera

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha afirmat avui que el transvasament de l'Ebre a l'àrea de Barcelona per pal·liar la sequera, que tindrà un cost de 180 milions d'euros, es podria finançar mitjançant les partides d'emergència i no amb els fons per a infraestructures a Catalunya. Castells ha llançat la proposta sense concretar-ne gaire res més després de la polèmica suscitada aquesta setmana quan es va fer públic que el transvasament es finançarà en detriment de l'Estatut.
"Existeixen possibilitats de tenir un petit marge. Les situacions d'emergència són una mica un cas a part", ha assegurat Castells en una entrevista a Catalunya Ràdio.
Això permetria que els 180 milions d'euros de cost de la canonada que portarà aigua de l'Ebre en paral·lel a la AP-7 quedessin al marge de la disposició addicional tercera que marca l'Estatut.

Sense més detalls
Castells ha evitat comprometre's més i ha subratllat: "No vull entrar en com es finançarà l'obra, decidir què es farà, pagarà l'Estat íntegrament i veurem com es fa, si a través de la disposició addicional tercera o no".

Respecte a la polèmica generada pel tema de l'aigua, Castells ha manifestat que deplora "la reacció de València i Múrcia, perquè hem d'evitar que aquests temes siguin de debat polític".

"S'han de buscar solucions estructurals, és cert. Però en aquest cas cal afrontar una situació d'emergència. Jo entenc que s'aprofiti per recuperar un tema com el Pla Hidrològic del PP, però llavors no presentaria un recurs", ha assenyalat el conseller d'Economia,.

Per Castells, és molt important "separar els dos nivells: la situació d'emergència, que és la que viu ara Barcelona, i la solució estructural, a 15 o 20 anys".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona
ESTATS UNITS

Una condemna de conseqüències incertes

Los Angeles (Estats Units)