Política

El TSJ de Madrid atura la imputació de Rajoy a Andorra per l’operació Catalunya

Admet la petició de l’exministre Fernández Díaz i dóna de plaç a la Fiscalia i l’advocacia de l’Estat perquè presentin al·legacions abans de pronunciar-se sobre les mesures cautelars

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Madrid ha aturat de manera urgent i fins dijous la comissió rogatòria d’Andorra per comunicar la imputació de l’expresident espanyol Mariano Rajoy i els exministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoroper per l’operació Catalunya. Els magistrats, segons informava EFE, han considerat en un acte dictat avui, admetre la petició de l’exministre Jorge Fernández Díaz i han donat de marge fins dijous a les dues de la tarda l’advocacia de l’Estat i la Fiscalia perquè es pronunciïn i facin al·legacions abans de resoldre sobre les mesures cautelars

Aquest procediment forma part de la causa contra ells arran de querella que van presentar l’Institut de Drets Humans de Andorra i el expresident de la Banca Privada d’Andorra (BPA) i que demanen que s’investigui una presumpta extorsió a directius de BP) perquè els facilitessin informació sobre els comptes de polítics catalans com ara de la família de l’expresident Jordi Pujol, o d’Artur Mas i Oriol Junqueras.

Ara el TSJ suspèn l’execució immediata de la comissió fins que escolti les al·legacions de les parts i després es poscionarà, De fet la Fiscalia ja va donar suport a paralitzar la comissió rogatòria quan ho va demanar Rajoy, però l’Audiència la va refusar. La sala argumenta que es tracta d’una qüestió “especialment complexa” i per això atén les raons d’urgència al·legades per Fernández Díaz. En el seu recurs l’exministre va exposar que hi havia un risc de “difícil reparació” i interessos generals “rellevants” i de la sobirania nacional.

Fins que el TSJ no es torni a pronunciar el Ministeri de Justícia no podrà enviar a les autoritats andorranes els documents sol·licitats i es paralitza el procediment.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona