Política

Inspecció urgent de la central nuclear de Zaporíjia

L’ha ordenat la Inspecció Estatal de Regulació Nuclear (IERN) ucraïnesa després de detectar un baix nivell d’aigua de l’embassament que la refreda

La Inspecció Estatal de Regulació Nuclear (IERN) d’Ucraïna ha ordenat una inspecció urgent de la central nuclear de Zaporiyia, la més gran d’Europa, a causa del baix nivell d’aigua de l’embassament que la refreda, ha informat aquest dilluns l’agència local Interfax.

La inspecció ha estat ordenada per l’òrgan estatal a l’empresa Nacional de Generació Nuclear ucraïnesa (Energoatom), perquè “analitzi urgentment la seguretat del sistema operatiu de les unitats de potència de la central nuclear”.

Segons l’agència local, s’ha detectat una “absència de reabastiment extern de l’estany de refredament (de la planta) a causa d’una caiguda al nivell de l’embassament de Kajovka per sota de les marques habituals”, d’on prové l’aigua que rep, ha dit una font de la IERN.

La inspecció és imprescindible per “prendre decisions sobre l’operació de la central nuclear de Zaporíjia”, ubicada a la regió del mateix nom, al sud d’Ucraïna, i les instal·lacions de la qual són operades actualment per Rússia després d’haver-la ocupat les seves tropes.

Energoatom ha de fer una anàlisi i lliurar informació sobre la situació abans del 9 de novembre.

L’ordre de l’IRN es produeix enmig de les acusasions d’ucraïnesos i russos sobre un possible atac a la presa de Khajovka, a la regió veïna de Kherson, com a estratègia per aturar l’enemic.

De fet, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha acusat les tropes russes d’haver minat la presa per destruir-la en una zona on s’estan registrant grans avenços de les tropes ucraïneses.

Els prorussos que actualment governen les annexionades regions de Zaporíjia i Kherson acusen els ucraïnesos d’atacar també la presa gegantina.

La planta de Zaporíjia, la tercera en potència del món, s’ha convertit en uns dels principals problemes de seguretat a la guerra d’Ucraïna, ja que ha rebut diversos atacs dels quals s’acusen mútuament tots dos bàndols.

La central va haver de ser desconnectada de la xarxa ucraïnesa la setmana passada després de registrar-se a la zona diversos bombardejos i aquest cap de setmana ha tornat a funcionar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona