Política

ESTAT FRANCÈS

L’Estat francès rebutja el 65% de les peticions d’asil de migrants de l’‘Ocean Viking’

El govern encara no ha precisat si aquestes persones seran expulsades del territori

Les autoritats franceses han descartat 123 de les 189 demandes d’asil presentades pels adults rescatats fa una setmana pel vaixell humanitari ‘Ocean Viking’, que es troben en un centre de retenció per a immigrants a Toló (al sud de l’Estat francès).

L’Oficina Francesa de Protecció dels Refugiats i Apàtrides (Opfra) ha emès 123 parers “desfavorables”, i per això aquestes persones “no tenen permís per entrar al territori”, ha assenyalat en una vista davant el Consell d’Estat —la més alta instància administrativa— el subdirector jurídic de l’Opfra, Charles-Edouard Minet.

Tot i així, el govern francès encara no ha precisat si aquestes persones seran objecte d’una notificació d’expulsió del territori.

En paral·lel, 66 de les demandes han rebut el vistiplau de les autoritats gal·les, encara que molts seran repartits en altres països de la UE.

L’‘Ocean Viking’ va desembarcar al port militar de Toló el passat 11 de novembre amb un total de 234 rescatats de la Mediterrània, incloent-hi els menors i adults. Tots ells intentaven travessar Europa pels seus propis mitjans.

D’entre els 44 menors, almenys 26 van abandonar el centre de retenció de Toló i se’n van anar a altres països d’Europa. La majoria, de nacionalitat eritrea, ho va fer per reunir-se amb familiars a països com Alemanya, Suècia i Noruega.

L’acollida a França de l’‘Ocean Viking’ ha creat tensions amb el govern italià de la ultradretana Giorgia Meloni, que es va negar a acollir-los, i internament amb la ultranacionalista Marine Le Pen, que considera que l’executiu d’Emmanuel Macron “ha perdut el control” de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia