Política

El PSC reclama 120 milions per a Barcelona en la negociació dels pressupostos amb el govern

Els socialistes volen inversions per potenciar la capital catalana i demanen la construcció de 1.000 habitatges públics

Veuen “absolutament compatible” ampliar el Prat i protegir l’espai natural

PSC reclama al Govern 100 milions d’euros “per compensar el deute” amb l’Ajuntament de Barcelona, 20 milions d’euros per “impulsar la capitalitat econòmica” de la ciutat i la construcció de 1.000 habitatges públics a la capital catalana. En una roda de premsa aquest dijous, el primer secretari de la Federació de Barcelona del PSC i diputat al Parlament, Ferran Pedret, ha explicat que en la proposta de pressupostos enviada dimecres a l’executiu català hi ha un annex on es reclamen aquests fons que, segons el PSC, el consistori barceloní ha gastat “en lloc de la Generalitat perquè aquesta arribava tard”. Una nova exigència en la negociació pressupostària que se suma a d’altres com l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Pedret ha assegurat que aquest projecte és “absolutament compatible” amb protegir l’espai natural de la zona, que fa anys que està en el punt de mira de la Comissió Europea per la degradació de l’hàbitat natural de les aus.

El PSC exigeix a l’executiu d’ERC que aturi l’ampliació de les zones de protecció especial per a les aus (ZEPA) que té previstes per respondre a les queixes mediambientals de Brussel·les sobre la situació del Delta del Llobregat.

Preguntat per aquesta qüestió i l’alternativa del PSC a l’ampliació de les zones ZEPA, Pedret ha remarcat que la CE no exigeix explícitament aquesta mesura i que els socialistes estan “reflectint” les demandes dels agricultors del Delta del Llobregat. Ara bé, el PSC no ha posat sobre la taula del Govern de Pere Aragonès una altra solució per complir amb la directiva europea de protecció ambiental. “En una negociació pressupostària, no tenim la gosadia de presentar un projecte tècnic sobre com s’ha d’ampliar (l’aerport del Prat)”, ha reconegut.

Amb tot, insten el Govern a obrir una negociació i abordar l’ampliació del Prat amb els ajuntaments implicats, AENA i la CE per trobar “una solució”. “Però l’ampliació ha de ser possible”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA