Política

AFGANISTAN

Estat Islàmic reivindica l’atac contra la zona militar de l’aeroport de Kabul

El grup gihadista ha indicat que l’atemptat de diumenge va provocar la mort d’uns vint soldats i una trentena han quedat ferits, tot i que el govern talibà no ha donat xifres de víctimes

Ha identificat el suïcida com el mateix que va atacar fa tres setmanes un hotel freqüentat per ciutadans xinesos a la capital afganesa

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) ha revindicat avui l’atemptat d’ahir, diumenge, contra un lloc de vigilància a la zona militar de l’aeroport de Kabul i ha identificat el suïcida, el mateix que va atacar fa tres setmanes un hotel freqüentat per ciutadans xinesos a la capital afganesa.

“Un combatent suïcida de l’Estat Islàmic va aconseguir diumenge al matí passar pels controls de seguretat i arribar a l’entrada de la caserna militar annexa a l’aeroport de Kabul”, segons Amaq, l’òrgan de propaganda dels terroristes.

“El combatent va detonar un cinturó explosiu que portava adossat al cos, enmig d’un grup de talibans que feien fila per verificar les targetes abans d’entrar a la caserna militar com a mesura de seguretat habitual”, segons la font.

Alhora, ha indicat que la forta explosió ha provocat la mort d’uns vint soldats i al voltant d’una trentena han quedat ferits, tot i que el govern interí dels talibans no ha aportat una xifra de les víctimes.

Segons Amaq, l’autor de l’atemptat va ser “un dels dos combatents que van perpetrar l’atemptat contra l’hotel freqüentat per xinesos a Kabul” el 12 de desembre passat, ja que “va poder fugir de l’hotel després de l’atac”.

Tot i que un portaveu dels talibans va afirmar llavors que els “tres assaltants contra l’hotel van morir”.

Des de l’arribada dels talibans al poder, l’agost de l’any passat, l’EI de Khorassan, la branca afganesa del grup terrorista, s’ha erigit com a amenaça principal a l’estabilitat del país, si bé els fonamentalistes insisteixen a negar que l’organització armada representi un desafiament de seguretat.

En resposta als seus atacs, els talibans han dirigit operacions a diversos punts del país en un intent per desarticular els gihadistes i materialitzar les promeses de seguretat que van fer durant la guerra, abans d’arribar al govern, quan van assegurar que les zones sota el seu control estaven lliures de terrorisme i crim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona