Política

3.000 € de multa pels dibuixants de 'El Jueves'

Els autors de la portada es mostren sorpresos per la sentència però avancen que no els frenarà en futures publicacions

13:57h
El dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila han mostrat la seva sorpresa per la sentència i ja han anunciat que la recorreran. Els humoristes gràfics pensaven que els absoldrien de la condemna per injúries al príncep hereu, però finalment no ha estat així i hauran de pagar 3.000€ per cap. Han declarat després de la decisió del jutge que "pensàvem que hi ha coses que no estaven als jutjats com la barroeria" i que consideren que el fiscal i el jutge han fet servir "barems poc interessants i sorprenents". Tot i així ja avancen que la condemna no els frenarà de publicar portades sobre la Corona, i asseguren que la setmana vinent probablement aparegui el monarca pel seu incident a la Cimera Iberoamericana amb Hugo Chávez.

Multa econòmica
El jutge de l'Audiència Nacional José María Vázquez Honrubia ha imposat una multa de 3.000 euros per cadascun dels autors de la caricatura dels Prínceps d'Astúries a la portada d'"El Jueves" del 18 de juliol passat, segrestada per ordre del tribunal, per un delicte d'injúries al Príncep hereu.

El jutge, que ha avançat la decisió al final de la vista oral, que s'ha celebrat avui, ha considerat que tant el dibuix com el text de la vinyeta realitzada pel dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevilla és "objectivament injuriós".

La sentència del magistrat rebaixa la quantia de la multa sol·licitada pel fiscal de la causa, Miguel Ángel Carvallo, que havia demanat 6.000 euros per a cadascú.

Els autors de la caricatura Manel Fontdevila i Guillermo Torres han assegurat abans del judici, que se celebra contra ells, que creuen no haver fet "res dolent".
"L'única cosa que tenim clara en aquest judici és que venim amb la consciència tranquil·la. Creiem no haver fet res dolent i són coses que tornaríem a fer i que, de fet, ja hem fet", ha assegurat als periodistes el guionista Manel Fontdevila, qui ha afegit que no entenen aquest judici i "fins que no l'entenguem seguirem com fins ara".

En aquest sentit, el guionista ha indicat que ja han fet més portades sobre els membres de la Casa Reial, i precisament per això consideren que la seva presència en el judici és injusta. Fontdevila ha dit: “La gent ja és gran i sap quan veu la portada d'una revista si li ofèn o no i si la compra o no. Tot el demés no té cap sentit”.

Per la seva banda, el dibuixant Guillermo Torres ha afirmat que no creu que aquest cas sigui un "per què no calles judicial", donat que pensa que és un fet "bastant més pensat que la frase del Rei".

Sobre la multa sol·licitada pel ministeri Fiscal que en principi era de 3.600 euros i ara és de 6.000, els acusats han explicat que, "si no hi ha més remei", la pagaran.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT
BESALÚ

Junts es compromet a posar al dia i climatitzar els centres educatius

BESALÚ
Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt