Política

'El Jueves' publica un número especial sobre el segrest de la revista

La revista satírica El Jueves publica dimecres 1 d'agost un número especial amb motiu del segrest de la publicació el passat 20 de juliol.

Amb el titular !Semos peligrosos!, el número 1.575 de la coneguda revista d'humor gràfic és "un homenatge als lectors i als més de mil e-mails de suport rebuts aquests dies", segons ha assenyalat el director de la publicació, Albert Monteys.

La vinyeta de la portada il·lustra la instantània d'un fitxatge policial de quatre detinguts: un maltractador de dones, un etarra encaputxat, un terrorista islàmic i el bufó característic d'El Jueves.

Els tres criminals recriminen "!!Com us heu passat!!" a la avergonyida mascota, que sosté el número d'identificació 1.573, corresponent a l'edició segrestada.

Suport dels lectors
La revista arrenca amb les cartes, imatges i missatges de suport que diversos lectors van enviar a la redacció, entre les quals es troba la fotografia d'una parella de lectors -amb un exemplar del número segrestat- en la mateixa posició sexual que la caricatura dels Prínceps d'Astúries.

"Expliquem com vam viure el cap de setmana passat, la persecució per part de la premsa -ha afegit Monteys-, com ens vam anar informant de tot i què hauria passat si hagués succeït durant el govern del Partit Popular".

Crítiques de la professió
El director de la revista ha lamentat que, malgrat que aquests dies s'ha defensat la llibertat d'expressió, també han rebut dures crítiques per part d'altres mitjans i companys de professió.

En una vinyeta de dues pàgines, titulada Ells ens diuen grollers?, El Jueves parodia aquest col·lectiu, que segons la publicació satírica, basa el contingut dels seus programes i informacions en mentides, burles i menyspreus.

De dimecres a divendres
Un altre gest de complicitat d'humor que apareix en la portada des de l'anterior número és la substitució del lema La revista que surt els dimecres per La revista que segresten els divendres.

Els autors de la polèmica portada, el dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila, estan a l'espera que el jutge dicti l'import de la multa econòmica després que retirés la pena de presó, per un presumpte delicte d'injúries a la Corona, segons han informat fonts de la publicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona