Política

La Plataforma per la Sobirania demana a Artur Mas que faci una moció de censura a Montilla per governar la Generalitat amb ERC

La Plataforma per la Sobirania, un corrent independentista de CDC, ha considerat insatisfactoris els resultats electorals obtinguts per CiU i ha proposat a Artur Mas que presenti una moció de censura contra el govern de José Montilla i formi un nou executiu en aliança amb ERC.

La plataforma, integrada per uns 500 militants de CDC, entre els quals una trentena de consellers nacionals convergents, s'ha reunit avui per avaluar els resultats dels comicis, dels quals treu quatre conclusions, segons un comunicat de l'entitat.

Les eleccions avalen, d'acord amb aquesta plataforma, quatre plantejaments: "El compromís polític de CiU amb l'exercici del dret a l'autodeterminació de la nació catalana", un pacte d'"actuació conjunta a les Corts espanyoles", la presentació d'una moció de censura per part de CiU durant aquest any i la "formació d'un nou govern amb el suport principal de CiU i ERC".

A més, la plataforma suggereix que l'acord entre Convergència i ERC ha d'incloure fórmules que permetin a Esquerra "tenir veu pròpia" al Congrés.

"Ara més que mai, la societat catalana requereix i demana discursos clars i definits des de cada formació política que dibuixin un futur en clau de sobirania catalana o submissió espanyola", assenyala la plataforma.

"Les veus polítiques que defugen aquesta qüestió o que passen de puntetes han estat severament castigades", afegeix el comunicat.

Segons la Plataforma per la Sobirania, impulsada pel conseller nacional de CDC per Reus (Baix Camp) Víctor Terradellas, Catalunya afronta un cicle polític que ofereix una "nova oportunitat per enfortir i engrandir l'espai polític nacional, i això requereix, una altra vegada, decisions valentes i generoses de les dues formacions polítiques que vertebren aquest espai polític: Convergència i Esquerra".

Per a l'entitat sobiranista, tant els resultats de Josep Antoni Duran i Lleida com els de Joan Ridao han estat insatisfactoris i, per això, CiU i ERC han d'emprendre una "anàlisi profunda i autocrítica" de les eleccions.

"Ho ha de fer Esquerra després d'un evident cop electoral, però és necessari també a Convergència, amb uns resultats que ni de lluny poden ser considerats positius".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
DINAMARCA

El mòbil polític no és la hipòtesi prioritària en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen més de 200 morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona