Política

ESTAT ESPANYOL

Sánchez reclama a Podem que faci pública la seva proposta de reforma de la llei del ‘només sí és sí’

El president del govern espanyol s’ha mostrat determinat a tirar endavant la reforma plantejada pel PSOE si no hi ha acord amb la formació morada

Es mostra convençut que la coalició no es trencarà

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que ara mateix només hi ha sobre la taula la proposta del PSOE per reformar la llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual i ha reclamat a Podem que faci públic el nou text que assegura tenir per a aquesta modificació.

Sánchez, en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen la gira per Àustria, Croàcia i Eslovènia preparatòria de la presidència europea de la UE, s’ha mostrat determinat a tirar endavant la reforma plantejada pel PSOE si no hi ha acord amb Podem.

Afirma que des del principi s’ha intentat negociar amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i que, davant de manca d’acord, el PSOE va fixar la seva posició amb una proposta que ha reiterat que és de caràcter tècnic, “quirúrgic”, que no afecta el cor de la llei i que respon a una alarma social.

Els intents d’aconseguir un acord seguiran, però afirma que si finalment no és possible aconseguir-ho, el PSOE ja té la seva posició i és la que es mantindrà.

Però considera que seria bo que, enmig del “soroll” per aquest assumpte, Podem fes pública la proposta que diu tenir com a alternativa per modificar la llei del ‘només sí és sí’.

No aclareix si ha parlat directament amb Irene Montero per buscar el consens, i afirma que hi ha hagut converses tant amb Igualtat, com amb Justícia i Relacions amb les Corts, i que també la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, hi ha assistit.

Davant el mal que podria fer al govern que la reforma tirés endavant sense el suport de Podem i amb els vots del Partit Popular, Sánchez resta importància a aquesta situació i recalca que l’important és resoldre el problema.

A més, assegura que passi el que passi, ningú no pot posar en qüestió el que denomina l’ADN feminista del PSOE.

Després de presentar-se la proposta i de la tramitació parlamentària, està convençut que s’aprovarà la reforma perquè això és l’important, superar una situació en què expressa la seva especial preocupació per les víctimes.

La negociació parlamentària subratlla que acaba de començar i recorda que ja hi ha socis del govern com el PNB i el PDeCAT que han expressat el suport a la iniciativa socialista.

També resta importància al fet que la reforma no s’hagi de debatre al ple del Congrés fins el dia 7 de març, la vigília del Dia Internacional de la Dona.

Davant les discrepàncies amb Podem, ha insistit que presideix un govern de coalició de dos partits que tenen cultures polítiques diferents i maneres també diferents d’actuar.

En aquest context emmarca les filtracions a la premsa per part de Podem de documents com el conegut aquest dijous per bonificar un 14% la compra de vint aliments bàsics.

Sánchez crida l’atenció sobre el fet que ja s’està pràcticament en un procés electoral i Podem intenta buscar visibilitat.

Del que està convençut el president del govern espanyol és que la coalició no es trencarà, no només perquè ell no tingui intenció que això passi, sinó perquè tampoc creu que Podem pensi fer aquest pas.

Per al cap de l’executiu, el que està passant és un moment de tensió entre els socis que se superarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona