Política

ESTATS UNITS

Nikki Haley, primera rival de Trump per la candidatura presidencial republicana

L’exambaixadora dels EUA davant l’ONU afirma en la gravació amb la qual ha anunciat la seva candidatura que “és moment per a una nova generació de líders”

L’exambaixadora dels Estats Units davant l’ONU Nikki Haley ha anunciat aquest dimarts formalment la seva candidatura a la nominació republicana a la Presidència dels Estats Units per a les eleccions del 2024.

A la gravació ha insistit que “és moment per a una nova generació de líders, que redescobreixin la responsabilitat fiscal, assegurin la nostra frontera i enforteixin el nostre país, el nostre orgull i els nostres propòsits”.

En un altre moment, ha indicat que “la gent mira els EUA i veu vulnerabilitat, l’esquerra socialista veu l’oportunitat de reescriure la història, la Xina i Rússia estan en marxa”.

“Tots pensen que podem ser intimidats, trepitjats. Haurien de saber això sobre mi: No suporto els matons. I quan respons, els fa més mal, si portes talons. Sóc Nikki Haley i em postulo per a presidenta”, ha afirmat la política de 51 anys.

D’aquesta manera, Haley es converteix de moment en l’única republicana que ha fet un pas endavant per disputar la candidatura presidencial republicana a l’expresident Donald Trump (2017-2021), que ja va informar fa mesos de la seva intenció de presentar-se.

Al vídeo, Haley ha afegit que “els republicans han perdut el vot popular en set de les últimes vuit eleccions presidencials. Això ha de canviar”.

“L’historial de Joe Biden és pèssim, però això no hauria de ser una sorpresa. La classe dirigent de Washington ens ha fallat una vegada i una altra”, afirma Haley.

En la seva gravació, Haley apareix a Bamberg (Carolina del Sud), on recorda que va néixer al si d’una família índia: “La meva mare sempre deia ‘la teva tasca no és centrar-te en les diferències, sinó en les similituds’”.

Segons mitjans, s’espera que Haley pronunciï dimecres un discurs en un esdeveniment per llançar la campanya a Charleston (Carolina del Sud).

Sota el mandat de Trump, Haley va ser una de les estrelles de la seva Administració pels seus discursos durs i la seva imatge d’independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs