Política

Borrell demana accelerar i augmentar l’ajuda militar a Ucraïna

El cap de la diplomàcia europea dona suport a la proposta d’Estònia de fer compres conjuntes d’armament a la UE

L’alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha demanat aquest diumenge accelerar i augmentar l’ajuda militar a Ucraïna. “Hem de fer molt més i molt més ràpid. Tots els líders europeus han dit aquí que Rússia no pot guanyar la guerra, que Ucraïna l’ha de guanyar. Hem de passar de les paraules als fets. Menys aplaudiments i més subministrament d’armes”, ha afirmat Borrell en la seva intervenció a la Conferència de Seguretat de Munic. De fet, el cap de la diplomàcia europea s’ha mostrat partidari de la proposta d’Estònia de fer compres conjuntes d’armament a nivell europeu per ajudar Kíev. “Estic d’acord amb la ministra Kaja Kallas, estem treballant en això i funcionarà”, ha confirmat Borrell.

“Armem Ucraïna perquè la guerra és un gran desafiament existencial per a la nostra seguretat. Zelenski i Ucraïna tenen suficient motivació, però no tenen prou munició. Aquesta és la paradoxa”, ha avisat l’alt representant per la Política Exterior de la UE, que també ha parlat de reptes a mig termini com augmentar la capacitat de la indústria armamentista europea i implicar altres continents en la guerra a Ucraïna. “Veiem que a Àfrica hi ha cert escepticisme. Hem de mostrar que defensem valors universals i no valors que només valen quan és atacat un veí europeu”, ha volgut deixar clar Borrell.

En paral·lel, el cap de la diplomàcia europea ha insistit en la necessitat que Ucraïna ingressi a la Unió Europea. “Ucraïna és membre de la família europea i, després del que ha passat, està clar que ha de pertànyer a la UE”, ha comentat Borrell, que ha reconegut però que aquest país de l’est haurà de fer reformes per complir amb els criteris. “Ucraïna té moltes tasques pendents com la lluita contra la corrupció i reformes econòmiques. Resoldre aquests temes mentre cauen bombes és difícil, però Ucraïna vol fer-ho”, ha conclòs l’alt representant per a la Política Exterior de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona