Política

Els EUA diuen tenir proves que la Xina preveu enviar armes a Rússia

ha alertat de les conseqüències que això podria tenir per a les relacions bilaterals

El secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, ha dit aquest diumenge tenir proves que la Xina preveu enviar armes a Rússia per a la seva guerra contra Ucraïna i ha alertat de les conseqüències que això podria tenir per a les relacions bilaterals.

“A la Xina realment no hi ha distinció entre empreses privades i l’Estat. Fins ara hem vist que proporcionen suport no letal a Rússia per al seu ús a Ucraïna. La nostra preocupació ara es basa que estan considerant brindar suport letal, segons la informació que tenim” , ha dit.

Blinken s’ha pronunciat al programa “Face the Nation” de la cadena CBS mentre era a la Conferència de Seguretat de Munic (MSC), que ha conclòs aquest diumenge.

“Hem estat preocupats des del primer dia per aquesta possibilitat”, ha dit el cap de la diplomàcia nord-americana, que s’ha remès a una conversa entre el president xinès, Xi Jinping, i el rus, Vladímir Putin, setmanes abans de l’inici de la invasió, de la qual aquest 24 de febrer fa un any.

“Van tenir una reunió en què van parlar sobre una associació sense límits. I ens preocupava que entre aquesta falta de límits hi hagués el suport xinès a Rússia a la guerra”.

En una reunió que Blinken ha mantingut aquest dissabte amb el director de l’Oficina de la Comissió d’Afers Estrangers del Partit Comunista de la Xina (PCX), Wang Yi, en el marc de la conferència de Munic, el representant nord-americà ha advertit el seu interlocutor precisament contra el subministrament de material dajuda a Rússia.

“Els hem deixat molt clar que (l’entrega de suport letal) suposaria un seriós problema per a nosaltres i per a la nostra relació”, ha afegit a “Face the Nation”.

Aquest mateix dissabte, també a la conferència alemanya, la vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, ha acusat Rússia de cometre a Ucraïna una sèrie d’actes “bàrbars i inhumans” que, segons ha dit , constitueixen crims contra la humanitat.

“Com sempre, avaluarem totes les possibilitats legals en matèria de perseguir les atrocitats que Rússia està perpetrant a Ucraïna”, ha conclòs Blinken, segons el qual aquest tipus d’actes es van donar “des del primer dia” i se segueixen cometent



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona