Política

Kuleba suspèn el viatge a Brussel·les i anuncia una visita d’alt nivell a Kíiv

El ministre d’Afers Estrangers ucraïnès havia de reunir-se avui dilluns amb els seus homòlegs de la UE

Alguns mitjans apunten que el president dels EUA, Joe Biden, podria visitar la capital ucraïnesa

El ministre d’Afers Estrangers ucraïnès, Dmytro Kuleba, ha anunciat avui que no assistirà a la reunió anunciada amb els seus col·legues de la Unió Europea (UE) a Brussel·les i ha informat que espera a Kíiv la visita d’un dels “principals” socis occidentals d’Ucraïna.

“Agraeixo a Estònia per proposar una adquisició directa conjunta d’armes i municions, (...). Tot i que no em podré unir a la FAC (reunió del Consell de la UE de ministres d’Afers Estrangers) en persona (on s’abordarà el tema); donem suport fermament a la iniciativa i instem a posar-la en pràctica”, ha dit Kuleba al seu compte de Twitter.

El ministre aprofitava l’anunci d’Estònia de proposar a la UE la compra de 4.000 milions d’euros en munició per a Ucraïna per confirmar que no assistiria a aquest acte.

Posteriorment, el vicecanceller ucraïnès, Andriy Melnyk, ha anunciat a les televisions locals que el país viuria una “sorpresa”, just quan divendres es compleix el primer any de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia.

“Mantenim viva aquesta intriga per ara i no ens avancem. Espero que la sorpresa que s’està preparant es porti a terme. Després de tot, és important per a nosaltres que la vigília del primer aniversari de l’agressió, l’agressió a gran escala, puguem sentir i veure no només suport verbal, no només solidaritat, sinó també més ajuda i la presència dels nostres importants i principals socis a Kíiv”, ha dit l’alt funcionari.

Melnyk s’ha negat, no obstant això, a identificar qui s’espera exactament a la capital i ha demanat “esperar, perquè no passarà gaire temps”, segons reprodueixen les agències locals.

La reunió de Kuleba amb els homòlegs europeus s’havia anunciat oficialment amb antelació i estava programada abans de la reunió del Consell de la UE.

Segons mitjans locals ucraïnesos, la notícia del canvi de plans de Kuleba ha coincidit amb una restricció de trànsit a gran escala a Kíiv, cosa que també ha estès els rumors que un alt funcionari occidental visitaria la ciutat.

Alguns mitjans apunten que podria ser fins i tot el president dels Estats Units, Joe Biden, aquest “alt funcionari”, atès que el mandatari participarà demà a la veïna Polònia en una reunió bilateral amb el president polonès, Andrzej Duda, per discutir els esforços col·lectius per donar suport a Ucraïna i reforçar la dissuasió de l’OTAN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia