Política

Ira a la blogosfera socialista davant els incompliments de Madrid amb l'Estatut

La reacció del PSC: El debat intern

La blogosfera socialista, l’àmplia xarxa de blogs a internet que els dirigents i militants de base socialistes mantenen a internet, treia fum ahir malgrat que les dates estivals conviden a tot menys a esbravar-se davant de la pantalla d’un ordinador pels incompliments del govern espanyol amb l’Estatut. La situació no és per fer broma i els blogaires socialistes treuen pit des del discurs de José Montilla al congrés del PSC d’ara fa tres setmanes. Que Montilla li digués a la cara i en públic certes coses a José Luis Rodríguez Zapatero era una cosa que no havia passat mai. Però aquell treure pit de mitjans de juliol s’ha convertit en l’àmbit de la militància en una ira oberta tan bon punt s’ha superat la data del 9 d’agost.

Gens sospitós de ser un sobiranista radical, el primer dirigent socialista que ha fet un pas endavant després de l’esbroncada de María Teresa Fernández de la Vega a Montilla ha estat el portaveu adjunt del PSC al Parlament de Catalunya, Joan Ferran. A Notas para un compañero, el missatge que va penjar ahir, el també primer secretari del PSC de Barcelona llançava una dura carregada no contra De la Vega, sinó directament contra el president espanyol i en defensa del president de la Generalitat. “Hi ha excés verbal quan no es compleix el pacte contractual, quan se sent menystingut, quan la desconsideració ocupa l’espai del que lleialment s’ha acordat, quan no hi ha ni lletra ni música per tocar”, apuntava. Zapatero, insistia Ferran, s’ha passat per l’Arc del Triomf la llei i això és “poc noble; fa olor de l’Espanya rància que el temps va deixar enrere”, la mateixa Espanya contra la qual va lluitar l’avi del president espanyol.

Allunyament d’Espanya
Més avall en l’escala de comandament del PSC però amb encara més rotunditat s’expressava el secretari d’acció política de les JSC de l’Hospitalet, Néstor Cabañas, en el missatge Catalunya, la última colonia. L’inici és fulgurant: “Estem a 10 d’agost i encara sense acord sobre finançament, infringint flagrantment la llei 6/2006 de l’Estatut de Catalunya”. En un missatge que inclou un gràfic de les balances fiscals, el dirigent de l’Hospitalet assenyala que “hi ha gestos que ens situen cada dia com una colònia espoliada per una metròpoli” i “el pitjor dels símptomes és la incomprensió, que ens allunya d’Espanya”.

També des del territori, el primer secretari del PSC del Masnou, Ernest Suñé, constatava ahir en un missatge titulat Disgustat que la negociació del nou sistema de finançament està provocant “un tensament de les relacions entre el PSC i el PSOE molt fort”. Com a la majoria de dirigents i militants de base socialistes, a Suñé tampoc no se li passa pel cap un trencament, però sí que adverteix que aquesta situació de tensió “fa que la resta de partits vulguin pescar en aquestes aigües revoltes”. I la xarxa segueix bullint...


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona