Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna resisteix a Bakhmut mentre Rússia exhibeix novament el seu múscul nuclear

Els enfrontaments a la ciutat es fan “carrer a carrer”

En vespres del primer aniversari de la invasió russa, l’Exèrcit ucraïnès resisteix l’avanç de les tropes russes en Bakhmut, que amenacen d’estrènyer el cèrcol sobre aquest bastió del Donbass, mentre Rússia aprofita el Dia del Defensor de la Pàtria per a mostrar una vegada més el seu múscul nuclear.

Putin ha aprofitat per a mostrar novament múscul i ha destacat que “un exèrcit i una flota moderns i efectius són la garantia de la seguretat i sobirania del país, del seu desenvolupament estable i el seu futur”, en anunciar que Rússia continuarà desenvolupant les seves Forces Armades, que rebran “equipament d’avançada”.

“Especial atenció, igual que abans, dedicarem a la tríada nuclear. Enguany entren en guàrdia operativa les primeres instal·lacions de llançament dels sistemes de míssils Sarmat amb el nou míssil pesat”, va afirmar, en anunciar més subministraments de míssils hipersònics Kinzhal i Tsirkon a l’Exèrcit rus.

Bakhmut resisteix els atacs russos

La intel·ligència britànica ha afirmat que en “les últimes 48 hores han continuat els intensos combats en el sector de Bakhmut, on les forces ucraïneses mantenen el control de les rutes de subministrament tot i que Rússia va estrenyent progressivament el cèrcol durant les últimes sis setmanes”.

Segons va informar aquest dijous l’Estat Major de l’Exèrcit ucraïnès, els enfrontaments en aquesta ciutat es duen a terme “carrer per carrer”, atès que el control de la zona permetria a qualsevol dels bàndols disposar d’un corredor segur per a transportar armes i tropes.

La presa de Bakhmut, assetjada infructuosament per les tropes russes des de fa més de set mesos, permetria a l’Exèrcit rus avançar cap a Sloviansk i Kramatorsk, els principals bastions ucraïnesos a la regió de Donetsk.

El comandament ucraïnès ha observat també un increment de les activitats russes a la regió de Khàrkiv, on els defensors van repel·lir “atacs prop de Kupiansk, en l’est de la regió de Khàrkiv, no gaire lluny de la veïna Lugansk”.

Balanç d’atacs a ciutats ucraïneses

En la vespra de l’aniversari de l’inici de la invasió russa, el cap adjunt de l’Estat Major General de les Forces Armades d’Ucraïna, Oleksii Hromov, ha denunciat que Rússia ha llançat gairebé 5.000 míssils en contra del seu país durant l’últim any.

“En general, des del començament de l’agressió armada russa a gran escala, les forces d’ocupació russes han llançat gairebé 5.000 míssils i gairebé 3.500 atacs aeris en el territori d’Ucraïna”, ha precisat.

El militar també va destacar que els ucraïnesos han sofert també durant la invasió un total de 1.100 atacs amb drons.

“A causa de la falta de míssils d’alta precisió en el seu arsenal, les forces russes utilitzen míssils de creuer antivaixell Kh-22, els anomenats ’assassins de portaavions’, per a destruir la infraestructura civil ucraïnesa”, ha afegit, en destacar que només durant l’últim mes els ucraïnesos van derrocar sis avions, dos helicòpters, 80 míssils de creuer i 84 drons russos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs