Política

G20

Lavrov insta a posar fi a les sancions unilaterals

El ministre d’Afers Estrangers rus ha intervingut a la reunió amb els seus homòlegs del G20 a Nova Delhi

Ha acusat Occident d’obstaculitzar “descaradament” l’exportació de productes agrícoles russos “a tot el món” i ha emfatitzat que “és hora de deixar de jugar la carta dels aliments”

El cap de la diplomàcia russa, Sergei Lavrov, ha instat avui els seus homòlegs del G20 a posar fi a les sancions unilaterals, inclòs el topall als preus del cur rus, i a les violacions a la llibertat de comerç internacional: “Cal posar una barrera a les sancions internacionals, a totes les formes de violació de la llibertat de comerç internacional, a la manipulació dels mercats, a la imposició de topalls als preus i altres intents d’apropiar-se de recursos aliens”, ha subratllat a la reunió de ministres d’Afers Estrangers del G20 que se celebra a Nova Delhi.

Lavrov ha acusat diverses delegacions occidentals de “convertir en un circ” el treball sobre l’agenda de la reunió en un “intent de traspassar als altres, en particular a Rússia, la seva responsabilitat pels seus errors de política econòmica”. I ha afegit que els més actius en aquest sentit són els representants de països que “van reconèixer que des del 2015 van carregar d’armes Ucraïna per a la guerra contra Rússia”.

Observem una degradació provocada per Occident de les relacions econòmiques internacionals, la seva transformació en una arma, fins i tot a l’àmbit de l’energia”, ha dit Lavrov, per després subratllar que Rússia va quedar commocionada pel “sabotatge” dels gasoductes Nord Stream, ubicats a la zona de responsabilitat de l’OTAN i la UE, i ha insistit en una investigació “honesta i operativa d’aquest acte terrorista amb la participació de Rússia d’altres parts interessades”.

Lavrov ha demanat també abandonar “la lògica defectuosa de dominació, dictat i sancions” en l’àmbit global, i ha assenyalat que la formació d’un nou ordre mundial requereix “el reconeixement de la diversitat de civilitzacions i el respecte mutu dels interessos”. A més, ha donat la benvinguda “al sorgiment de nous centres d’influència a l’Àsia, l’Orient Mitjà, l’Àfrica i l’Amèrica Llatina” i ha emfatitzat que el seu país s’oposa constantment als “intents de destruir l’estructura de suport del dret internacional per reemplaçar-la amb regles voluntaristes i dobles rasers”.

El cap de la diplomàcia russa ha acusat Occident d’obstaculitzar “descaradament” l’exportació de productes agrícoles russos “a tot el món” i ha emfatitzat que “és hora de deixar de jugar la carta dels aliments”: “Les causes de la crisi són a les accions d’Occident, que a l’inici de la pandèmia de la covid-19 va imprimir bilions de dòlars i euros per comprar febrilment aliments a tot el món”, ha afirmat. I ha denunciat que actualment “la major part dels subministraments de cereals ucraïnesos es destinen a preus per sota del mercat a la UE, i no als estats més pobres”.

Lavrov ha afirmat que Occident “sense ni una mica de consciència enterra descaradament” la iniciativa del secretari general de l’ONU, António Guterres, per donar fertilitzants russos a països africans: “Els enviaments de carregaments gratuïts de fertilitzants russos, en particular per a l’Àfrica, encara estan bloquejats als ports europeus”, ha assegurat.

El ministre d’Afers Estrangers rus ha conclòs la seva intervenció afirmant que el seu país seguirà contribuint a l’estabilitat econòmica: “Estem oberts a un diàleg igualitari al G20. Esperem que la cimera del setembre d’aquest any mitigui almenys parcialment els riscos que planteja la política egoista d’Occident”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona