Política

G20

Lavrov insta a posar fi a les sancions unilaterals

El ministre d’Afers Estrangers rus ha intervingut a la reunió amb els seus homòlegs del G20 a Nova Delhi

Ha acusat Occident d’obstaculitzar “descaradament” l’exportació de productes agrícoles russos “a tot el món” i ha emfatitzat que “és hora de deixar de jugar la carta dels aliments”

El cap de la diplomàcia russa, Sergei Lavrov, ha instat avui els seus homòlegs del G20 a posar fi a les sancions unilaterals, inclòs el topall als preus del cur rus, i a les violacions a la llibertat de comerç internacional: “Cal posar una barrera a les sancions internacionals, a totes les formes de violació de la llibertat de comerç internacional, a la manipulació dels mercats, a la imposició de topalls als preus i altres intents d’apropiar-se de recursos aliens”, ha subratllat a la reunió de ministres d’Afers Estrangers del G20 que se celebra a Nova Delhi.

Lavrov ha acusat diverses delegacions occidentals de “convertir en un circ” el treball sobre l’agenda de la reunió en un “intent de traspassar als altres, en particular a Rússia, la seva responsabilitat pels seus errors de política econòmica”. I ha afegit que els més actius en aquest sentit són els representants de països que “van reconèixer que des del 2015 van carregar d’armes Ucraïna per a la guerra contra Rússia”.

Observem una degradació provocada per Occident de les relacions econòmiques internacionals, la seva transformació en una arma, fins i tot a l’àmbit de l’energia”, ha dit Lavrov, per després subratllar que Rússia va quedar commocionada pel “sabotatge” dels gasoductes Nord Stream, ubicats a la zona de responsabilitat de l’OTAN i la UE, i ha insistit en una investigació “honesta i operativa d’aquest acte terrorista amb la participació de Rússia d’altres parts interessades”.

Lavrov ha demanat també abandonar “la lògica defectuosa de dominació, dictat i sancions” en l’àmbit global, i ha assenyalat que la formació d’un nou ordre mundial requereix “el reconeixement de la diversitat de civilitzacions i el respecte mutu dels interessos”. A més, ha donat la benvinguda “al sorgiment de nous centres d’influència a l’Àsia, l’Orient Mitjà, l’Àfrica i l’Amèrica Llatina” i ha emfatitzat que el seu país s’oposa constantment als “intents de destruir l’estructura de suport del dret internacional per reemplaçar-la amb regles voluntaristes i dobles rasers”.

El cap de la diplomàcia russa ha acusat Occident d’obstaculitzar “descaradament” l’exportació de productes agrícoles russos “a tot el món” i ha emfatitzat que “és hora de deixar de jugar la carta dels aliments”: “Les causes de la crisi són a les accions d’Occident, que a l’inici de la pandèmia de la covid-19 va imprimir bilions de dòlars i euros per comprar febrilment aliments a tot el món”, ha afirmat. I ha denunciat que actualment “la major part dels subministraments de cereals ucraïnesos es destinen a preus per sota del mercat a la UE, i no als estats més pobres”.

Lavrov ha afirmat que Occident “sense ni una mica de consciència enterra descaradament” la iniciativa del secretari general de l’ONU, António Guterres, per donar fertilitzants russos a països africans: “Els enviaments de carregaments gratuïts de fertilitzants russos, en particular per a l’Àfrica, encara estan bloquejats als ports europeus”, ha assegurat.

El ministre d’Afers Estrangers rus ha conclòs la seva intervenció afirmant que el seu país seguirà contribuint a l’estabilitat econòmica: “Estem oberts a un diàleg igualitari al G20. Esperem que la cimera del setembre d’aquest any mitigui almenys parcialment els riscos que planteja la política egoista d’Occident”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona