Política

Uriel Bertran vol que es facin assemblees per votar si ERC segueix al govern

El candidat a secretari general d'ERC en el superdissabte del 7 de juny Uriel Bertran presenta avui el full de ruta a seguir si Esquerra Independentista guanya el congrés republicà. El mètode de treball, al qual ha tingut accés l'AVUI, i que Bertran pensa defensar tant si és escollit com si no, inclou fixar una data a la tardor per tal que la militància republicana decideixi en assemblees territorials la continuïtat o no d'ERC al govern.

Es dóna la circumstància que aquestes assemblees territorials són les que van forçar la direcció d'ERC a votar no a l'Estatut i van acabar comportant l'expulsió dels republicans del govern de Pasqual Maragall. Aleshores un miler de militants, els més ideologitzats i més difícils de controlar que en un consell nacional, van revocar el vot nul que proposava la direcció. Una esmena de Bertran -a qui se li donen possibilitat reals de ser escollit- demanant renegociar el govern ja va tenir un 43% de suport en la darrera conferència nacional, i va desactivar el pes de Joan Carretero, que encara no ha anat tan enllà.

El tàndem entre Bertran i Jaume Renyer -candidat a president- vol presentar als socis les línies vermelles de l'ambició que vol ERC al govern. I sigui quina sigui la resposta, convocar les assemblees. Però aquest és només un dels set punts del full de ruta postcaucus. Bertran vol una nova ponència política pactada per les quatre candidatures i una executiva nacional que -a més de partitària- inclogui els sectors de Puigcercós, Carod, Carretero i ell mateix. El candidat també proposa una consulta a favor del dret a decidir si el TC retalla l'Estatut, negociar un nou finançament i no acceptar ni el transvasament de l'Ebre, ni el Quart Cinturó ni la MAT. I pel que fa a les condicions per a un nou govern exigeix un referèndum pel concert econòmic, una nova llei de política lingüística i l'aprovació d'una llei de referèndums. Si no s'accepta l'agenda, ERC seria a l'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.