Política

Putin visita les tropes a Kherson i Lugansk

El president rus, Vladímir Putin, ha tornat a visitar les tropes que lluiten a Ucraïna, en concret a les zones de Kherson i Lugansk, dues de les quatre regions annexionades per Rússia el setembre passat. És la primera vegada que el mandatari rus visita aquestes zones des de l’inici de la guerra, el 24 de febrer del 2022, segons ha informat el Kremlin a la seva pàgina web. Fa just un mes, Putin ja va fer un viatge sorpresa a la ciutat de Mariúpol, al Donbass, només 48 hores després de l’ordre de detenció emesa pel Tribunal Penal Internacional (TPI) per crims de guerra a Ucraïna. Tot un desafiament cap a Occident. El viatge a Kherson i Lugansk va tenir lloc dilluns, tot i que Moscou no ho ha fet públic fins aquest dimarts.

“El comandant en cap suprem de les Forces Armades de la Federació Russa ha visitat la seu del grup Dniéper en el comandament de Kherson”, assenyala Moscou en un comunicat recollit per Efe. Després, Putin ha viatjat fins a la “caserna general de la unitat Vostok de la Guàrdia Nacional a la república popular de Lugansk”, afegeix.

Segons el Kremlin, el president rus s’ha reunit amb diferents comandants militars. “És important per mi sentir l’opinió sobre com s’està desenvolupant la situació, sentir-los i intercanviar informació”, ha assegurat el president rus a les tropes, segons l’agència TASS, que també afirma que Putin s’ha interessat per la situació a Zaporíjia.

Per la seva banda, des de la presidència d’Ucraïna s’ha acusat Putin de visitar les escenes dels seus “crims” en una “gira especial pels escenaris massius” comesos per la seves tropes en els territoris ocupats. “La degradació de Putin és impressionant”, ha denunciat Mikhailo Podoliak, assessor del president ucraïnès, Volodímir Zelenski.

Zelenski visita a Donetsk un hospital militar pròxim al front

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha visitat aquest dimarts a la regió de l’est d’Ucraïna de Donetsk un hospital militar en el qual són tractats els soldats que combaten a les forces russes en el front de l’est, segons ha informat l’oficina presidencial ucraïnesa en un comunicat.

Els responsables del centre li han ensenyat al cap de l’Estat la secció de cirurgia, així com un autobús Scania per a evacuar ferits, preparat per traslladar al mateix temps a un màxim de cinc pacients tombats i altres setze asseguts. L’autobús ha fet ja més de 90 extraccions de soldats ferits, segons la nota oficial.

Zelenski ha condecorat a militars que estan sent tractats en aquest hospital i els ha donat les gràcies pel seu treball per Ucraïna. “Gràcies pel vostre servei. Us desitjo una ràpida recuperació”, ha dit el cap de l’Estat dirigint-se a ells.

El president ucraïnès també ha imposat condecoracions als metges militars que treballen a l’hospital i els ha donat les gràcies per cuidar de la salut dels soldats ucraïnesos.

Abans que s’anunciés la visita de Zelenski a aquest hospital, l’oficina presidencial havia informat del seu viatge a la ciutat d’Avdiivka, situada a la província oriental de Donetsk i un dels punts del front on es lliuren els combats més durs, per a donar ànims a les tropes ucraïneses que defensen el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona