Política

ESTATS UNITS

Fox paga més de 787 milions de dòlars per evitar anar a judici per mentir sobre un suposat frau electoral el 2020 als EUA

La cadena nord-americana de televisió ha arribat a un acord amb la companyia de maquinari i programari de votació Dominion Voting Systems

La cadena nord-americana de televisió Fox va arribar a un acord ahir dimarts a la tarda amb la companyia de maquinari i programari de votació Dominion Voting Systems per pagar més de 787,5 milions de dòlars —uns 717 milions d’euros— per evitar anar a judici per mentir sobre un suposat frau electoral en el comicis presidencials del 2020. La quantitat econòmica acordada és una mica menys de la meitat de la indemnització que demanava Dominion, que va presentar la demanda contra el canal conservador el març del 2021 per les seves denúncies falses, que donaven suport al llavors president i candidat republicà a la reelecció, i acusaven l’empresa d’haver manipulat les eleccions presidencials que va guanyar el demòcrata Joe Biden.

L’acord, aconseguit després d’una intensa batalla legal, es va anunciar poques hores abans de l’inici de les declaracions programades al judici i poc després que els dotze membres del jurat haguessin fet el jurament al Tribunal Superior de Delaware, segons informa la CNN. Amb aquest acord els influents executius i presentadors destacats de Fox, el canal de notícies més vist dels EUA, s’estalviaran testificar sobre la seva cobertura electoral del 2020. La llista de testimonis incloïa el president de Fox Corporation, Rupert Murdoch; el seu fill Lachlan Murdoch i els principals presentadors de la cadena, com Sean Hannity i Tucker Carlson, que van donar credibilitat a les acusacions de frau electoral davant dels espectadors. Durant la preparació del procés judicial, però, es van fer públics nombrosos missatges interns de periodistes i executius de Fox en els quals deien que no es creien les acusacions que la seva pròpia empresa estava alimentant en els seus espectadors, informacions que eren la principal carta de Dominion per al judici, segons Efe.

Aquest cas ha quedat tancat, però Fox s’enfronta a una segona demanda per difamació de Smartmatic, una altra empresa de tecnologia de votació, per haver-la involucrat també en el suposat frau electoral. Per la seva banda, Dominion també té processos judicials pendents contra les cadenes de televisió de dretes Newsmax i OAN, així com contra els aliats de Trump, Rudy Giuliani, Sidney Powell i Mike Lindell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona