Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’Est d’europa

Nova onada d’atacs russa arreu d’Ucraïna

Les forces russes han atacat amb drons de fabricació iraniana, míssils, bombardejos i atacs aeris, que han afectat Kíiv, Odessa, Khàrkiv, Kherson i Nikolaiv

Ucraïna ha destruït 35 drons Shahed de fabricació iraniana llançats per Rússia en una onada d’atacs a tot el país aquest dilluns a primera hora, segons informa el diari britànic The Guardian, que recull que en la seva actualització habitual del matí, l’Estat Major de les Forces Armades d’Ucraïna ha dit que Rússia també ha llançat 16 atacs amb míssils contra ciutats i regions com Odessa, Khàrkiv, Kherson i Nikolaiv i 61 atacs aeris. També ha informat de 52 casos de bombardejos enemics i ha dit: “Desafortunadament, hi ha morts i ferits entre civils, i edificis alts, residències privades i altres infraestructures civils danyades”. “La probabilitat de nous míssils i atacs aeris russos a Ucraïna segueix sent alta”, ha alertat.

L’alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko, ha confirmat al seu canal de Telegran, segons informa l’agència Efe, que “la matinada del 8 de maig, Moscou ha llançat un altre atac a gran escala contra Ucraïna”, que ha provocat cinc ferits, tres en explosions al districte de Solomyanskyi de la capital ucraïnesa i dos més quan les restes d’un dron han caigut sobre un edifici de dues plantes al districte de Sviatoshynskyi. Klitschko ha afirmat que hi ha hagut altres explosions a la ciutat durant les últimes hores. Per la seva banda, l’administració militar de la capital del país ha explicat que també han caigut restes de drons al districte de Shevchenkivskyi, on una canonada de gas d’alta pressió ha resultat danyada pels impactes, segons agències locals.

La ciutat d’Odessa, ubicada a la costa del mar Negre, també ha patit un atac amb míssils, que han impactat en diversos punts, segons funcionaris locals citats per Efe. Les forces russes han disparat míssils Kh-22 contra el magatzem d’una empresa d’aliments i una àrea recreativa, segons Serhiy Bratchuk, portaveu de l’administració militar d’Odessa. Un guarda de seguretat del magatzem ha mort a causa de l’atac i tres treballadors més han patit ferides lleus, segons ha informat la portaveu del comandament sud de l’exèrcit ucraïnès. Nataliya Gumeniuk. A més, també hi ha diversos incendis. Mitjans ucraïnesos han informat també d’explosions al sud de la regió de Kherson, al sud-est del país, i, en part, controlada pels russos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona