Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Putin denuncia que s’ha desencadenat una “autèntica guerra” contra Rússia en el seu discurs del Dia de la Victòria

El president rus també ha garantit la victòria del seu país a la guerra a Ucraïna i ha acusat Occident de causar la divisió, els conflictes i les revolucions al món

El mandatari ha qualificat de “criminal” la ideologia de supremacia defensada pels dirigents occidentals, als quals ha acusat d’oblidar el que va passar quan l’Alemanya nazi va perseguir el domini mundial

El president rus, Vladímir Putin, ha denunciat aquest dimarts en el seu discurs a la desfilada militar a la plaça Roja de Moscou amb motiu del Dia de la Victòria que s’ha desencadenat una “autèntica guerra” contra el seu país, ha garantit la victòria russa a la guerra a Ucraïna i ha acusat Occident de causar la divisió, els conflictes i les revolucions al món, segons informa l’agència Efe. “Contra la nostra Rússia de nou s’ha desfermat una autèntica guerra. Però nosaltres ens resistim al terrorisme internacional i també defensarem els habitants del Dombàs i garantirem la nostra seguretat”, ha afirmat Putin en la seva intervenció durant la desfilada militar a la plaça Roja amb motiu del 78è aniversari de la victòria sobre l’Alemanya nazi.

El president rus ha qualificat de “criminal” la ideologia de supremacia defensada pels dirigents occidentals, als quals ha acusat d’oblidar el que va passar quan l’Alemanya nazi va perseguir el domini mundial. “Considerem que qualsevol ideologia de supremacia és per la seva naturalesa repugnant, criminal i mortal (...) Sembla que han oblidat a què va conduir la demencial aspiració dels nazis d’aconseguir el domini mundial”, ha dit.

Pel que fa a Ucraïna, Putin ha assegurat que el poble viu una “catàstrofe”, però no per l’anomenada per Rússia “operació militar especial” llançada per Moscou el febrer del 2022 sinó perquè “és ostatge d’un cop d’Estat i del règim criminal instaurat com a conseqüència, i dels amos occidentals. És moneda de canvi en la realització dels seus cruels i lucratius plans”.

A l’acte, amb fortes mesures de seguretat, hi han assistit diversos líders de repúbliques postsoviètiques i hi han participat diverses tropes, entre les quals hi havia unitats que combaten a la guerra a Ucraïna.

Al final de la parada, el mandatari rus i els únics líders estrangers presents a la cerimònia —entre els quals hi havia el de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko, aliat de Putin a la guerra a Ucraïna— han dipositat un ram de flors a la tomba del soldat desconegut als peus de les muralles del Kremlin.

El Kremlin ha admès que les autoritats han decidit cancel·lar diversos actes públics relacionats amb el 78è aniversari de la victòria de la Unió Soviètica sobre l’Alemanya nazi, com la marxa coneguda com el Regiment Immortal, pel que ha anomenat actes terroristes per part de Kíiv.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans