Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

La UE demana a l’Índia que doni suport al pla de pau de Zelenski

També s’ha demanat que l’Índia pressioni perquè Rússia estengui l’acord per a l’exportació de gra ucraïnès per la mar Negra

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors, Josep Borrell, ha demanat aquest dimarts al ministre d’Exteriors de l’Índia, Subrahmanyam Jaishanka, que el seu país doni suport al pla de pau que ha proposat Ucraïna, durant una reunió que tots dos han mantingut avui a Brussel·les.

El cap de la diplomàcia europea ha demanat també al seu homòleg indi que pressioni Rússia perquè estengui l’acord que permet a Ucraïna exportar gra a través de la mar Negra, que expira aquest pròxim dijous. Les negociacions per a la seva ampliació, no obstant això, les estan liderant Turquia i Nacions Unides al costat de Moscou i Kíiv i, segons Ankara, l’última reunió que es va celebrar a Istanbul la setmana passada va ser “positiva”.

Borrell ha traslladat a Jaishankar la “determinació indestructible” de la UE de fer costat a Ucraïna i d’aconseguir una pau “global, justa i duradora”, basada en el pla de pau proposat pel president ucraïnès, Volodímir Zelenski, que implica garantir la seguretat nuclear d’Ucraïna i restablir la seva integritat territorial, així com per la sortida de les tropes russes i la creació d’un tribunal per a jutjar els crims de guerra.

L’Índia s’ha abstingut en totes les resolucions sobre la guerra a Ucraïna que ha votat l’Assemblea General de l’ONU.

Segons van dir a Efe fonts europees, també van discutir “breument” la possibilitat que la UE veti les importacions de combustibles fòssils indis d’origen rus, com a part dels intents dels països europeus per a evitar l’elusió de les sancions que han imposat a Moscou per la invasió d’Ucraïna.

L’alt representant i el ministre d’Exteriors indi s’han reunit avui aprofitant la presència a Brussel·les de Jaishankar i del ministre de Comerç i Indústria indi Piyush Goyal, per a participar en la primera reunió del Consell de Comerç i Tecnologia que la Comissió Europea i l’Índia celebren avui a Brussel·les.

Brussel·les i l’Índia volen augmentar la cooperació en el desenvolupament tecnològic de la intel·ligència artificial, el desplegament de les xarxes 5 i 6G i les cadenes de subministrament de semiconductors o en matèria de ciberseguretat.

Jaishankar i Goyal s’han reunit també amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, amb qui van mostrar la voluntat de continuar avançant en les negociacions per a signar un acord de lliure comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona