Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

Atac aeri rus d’intensitat “excepcional” sobre Kíiv

És el vuitè que pateix la capital ucraïnesa aquest mes

Ucraïna afirma que ha abatut 18 míssils russos, sis dels quals hipersònics, mentre Moscou sosté que ha destruït un sistema de defensa de míssils terra-aire Patriot construït pels EUA

L’atac té lloc després de la gira del president del país, Volodímir Zelenski, per diversos països europeus

Rússia ha llançat la matinada d’aquest dimarts un nou atac aeri “excepcional en la seva intensitat” sobre Kíiv, ha afirmat Serhiy Popko, cap de l’administració militar de la ciutat, a Telegram, que l’ha descrit com el bombardeig amb el “nombre màxim de míssils d’atac en el menor període de temps”. “La gran majoria dels objectius enemics a l’espai aeri de Kíiv van ser detectats i destruïts”, ha afegit. En aquest atac aeri, el vuitè que pateix la capital ucraïnesa aquest mes, les forces russes han utilitzat drons, míssils de creuer i, probablement, també balístics, segons el diari britànic The Guardian, que cita funcionaris de Kíiv. Almenys tres persones han resultat ferides a per l’atac, segons les autoritats, i el districte de Solomyanski, on està situat l’aeroport internacional, ha estat afectat, informa la BBC.

El cap de les forces aèries ucraïneses, Valerii Zaluzhny, ha dit que Rússia ha atacat la ciutat des del nord, el sud i l’est i que Ucraïna ha interceptat i abatut durant la nit 18 míssils russos —disparats des de terra, mar i aire—, sis dels quals hipersònics Kinzhal —l’arma de llarg abast més potent de l’arsenal del Kremlin, ja que viatja és capaç de recórrer 2.000 quilòmetres a una velocitat de fins a deu vegades la del so—, nou de creuer Kalibr i tres de balístics, a més de sis drons i tres vehicles aeris no tripulats. Posteriorment el ministeri de Defensa rus ha afirmat que també durant la nit ha destruït un sistema de defensa de míssils terra-aire Patriot construït pels EUA amb un atac hipersònic de míssils Kinzhal a Ucraïna.

L’intens atac a Kíiv té lloc després que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, hagi fet una gira europea que l’ha portat a Itàlia, el Vaticà, Alemanya, l’Estat francès i el Regne Unit, i s’ha reunit amb els diversos caps d’Estat i de govern i amb el papa Francesc. Trobades en què aliats occidentals, com el primer ministre britànic, Rishi Sunak, i el president francès, Emmanuel Macron, li han promès equipament militar per valor de milers de milions de dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ