Política

Artur titlla el tripartit de "transvasista" i demana a Zapatero que negociï amb França

Sequera

El líder de CiU, Artur Mas, ha reprotxat avui al govern català l'haver-se convertit en "transvasista", i ha demanat al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que "prengui les regnes" i negociï amb França el transvasament del Roine, per resoldre la "batalla" de l'aigua a Espanya.
Mas ha afirmat, en una roda de premsa a Barcelona, que és "absurd" que les comunitats del Mediterrani s'estiguin "barallant" per un bé tan escàs com l'aigua quan la solució està a només tres-cents quilòmetres al nord, concretament al riu Roine, a França.

"Es pot acabar la batalla de l'aigua a tota la costa mediterrània si el Govern espanyol es pren seriosament el transvasament del Roine. Allà hi ha aigua suficient per a tots", ha assegurat Mas, que ha afegit que "el Govern sembla haver entès" aquest plantejament.

Sense reposta
Prova d'això, segons el líder de CiU, és que Zapatero es va comprometre a estudiar aquesta opció durant la seva intervenció en el debat d'investidura, si bé de moment CiU no ha rebut cap "resposta definitiva" per part del Govern.

"Alguns van dir que era un gest de cortesia, però nosaltres ho vam entendre com un compromís", ha assenyalat Mas, que ha instat José Luis Rodríguez Zapatero a "agafar les regnes" i negociar amb el govern francès si aquest transvasament del Roine "es pot dur a terme".

Contradiccions
Artur Mas, d'una altra banda, ha censurat l'actitud dels membres del govern català (PSC, ERC i ICV-EUiA) respecte al transvasament de l'Ebre, un projecte al qual es van oposar rotundament el 2002, després de l'aprovació del Pla Hidrològic Nacional (PHN), però que avui no només defensen, sinó que executaran.

"Hem passat d'un tripartit que deia ser antitransvasista a un que es demostra que és transvasista", ha subratllat Mas, que ha reprotxat a l'actual executiu català "la demagògia i el partidisme" amb què ha actuat en aquest tema.

El president de CiU ha explicat que el PHN és, com l'actual projecte de captació d'aigua de l'Ebre, una interconnexió de xarxes, encara que els dos plans guarden diferències substancials.

Transparència
Mas ha destacat, en primer lloc, que CiU va portar a terme el projecte "amb la màxima transparència", "donant la cara", mentre que el govern liderat per José Montilla ho ha fet amb "el màxim obscurantisme" i "d'amagat" de la ciutadania i del territori.

"Nosaltres vam rebre 23.000 al·legacions al projecte i l'actual es farà per decret llei, sense informació pública i sense poder presentar esmenes. Ho han fet el més amagat possible, segurament perquè han de tenir algun problema de consciència", ha comentat Mas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’aplicació de l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en una explosió a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona