Política

POLÍTICA

Josep Cladellas, activista musical, esportista i antic alcalde de Lliçà d’Amunt

Va ser l’últim alcalde de la transició (1975-1979) i va presidir el Cor Claverià, Creu de Sant Jordi el 2018

El comerciant i antic alcalde de Lliçà d’Amunt (Vallès Oriental) Josep Cladellas i Cladellas va morir diumenge als 88 anys. Va deixar petjada en algunes de les entitats més rellevants del municipi. Va ser l’últim alcalde (1975-1979) abans de la convocatòria de les primeres eleccions municipals de la transició. El dimarts li van fer una cerimònia de comiat a l’església del poble. Havia succeït en el càrrec d’alcalde Pere Riera i Nadal.

Cladellas va ser empresari de maquinària agrícola al municipi i una persona molt coneguda al poble, segons s’explicava en la ressenya del seu comiat publicada aquesta setmana a l’edició del Vallès Oriental d’El 9 Nou. Entre d’altres activitats que va impulsar destaca el pas endavant que va fer l’esport de base al poble, ja que ell mateix va dirigir un grup de joves, segons recull el Diccionari d’Alcaldes i Alcaldesses del Vallès Oriental. L’antic alcalde havia estat, de fet, jugador de l’equip de futbol del Club Esportiu Lliçà d’Amunt, fundat el 1919, i n’era soci d’honor. Diumenge el primer equip farà un minut de silenci en honor seu.

També va ser un dels promotors del Cor Claverià de l’Aliança, entitat musical de la qual va ser president. L’entitat va rebre la Creu de Sant Jordi el 2018 abans de dissoldre’s. L’exalcalde i dos dels seus membres originaris, Isidre Soleu i Joan Vila, van celebrar plegats els 50 anys del cor, fundat el 1959.

Durant el seu mandat, el consistori va tirar endavant la construcció de la carretera que va de Lliçà a Granollers, que va inaugurar el seu successor en el càrrec, Isidre Ballester i Torras (Convergència i Unió), el 1981. En l’àmbit urbanístic Cladellas va impulsar la redacció del pla general de la vila i sis plans parcials d’urbanitzacions. Dins el municipi, va tirar endavant la construcció de la primera piscina municipal i millores de pavimentació de diversos carrers. Durant els quatre anys del seu mandat també es va recuperar l’ermita de Sant Justa, que havia destruïda durant la Guerra Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona