Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Rússia bombardeja la rereguarda ucraïnesa mentre continua el “duel dur” en el front

Fonts ucraïneses diuen que han causat entre 500 i 800 baixes en l’ofensiva a la zona de Zaporíjia

Rússia va bombardejar de matinada Lviv i Kíiv, en la rereguarda ucraïnesa, i la regió de Zaporíjia, un dels fronts de l’actual contraofensiva ucraïnesa, la qual avança segons el pla enmig d’un “duel dur” amb els russos, segons Kíiv.

En total, Rússia va llançar anit contra territori ucraïnès 30 drons kamikaze Shahed, 28 dels quals van ser abatuts per les defenses aèries ucraïneses, segons el comunicat militar ofert avui per l’Estat Major General de les Forces Armades d’Ucraïna.

“En Lviv han aconseguit un objectiu d’infraestructura crítica”, va dir el cap de l’Administració Militar d’aquesta província, Maksim Kozitski.

Atac a Lviv

L’alcalde de Lviv, Andrí Sadovi, va anunciar per la seva part que no va haver-hi víctimes i que la instal·lació va sofrir danys “insignificants”.

El portaveu de les Forces Aèries ucraïneses, Yuri Ignat, va explicar a Radi Liberty que els drons van arribar fins a aquesta ciutat, situada a uns mil quilòmetres del front, a causa d’un “dèficit de defenses antiaèries” en aquesta regió occidental, ja que aquests mitjans han estat emplaçats “on són més necessaris”.

A més de Kíiv i Lviv, les forces russes van atacar Zaporíjia, en el sud-est del país i més prop del front, i la meridional província de Mikolaiv, on les defenses antiaèries ucraïneses van abatre tres drons.

Forts enfrontaments al front

Mentrestant, continuen els intensos combats en el front, en els quals les forces ucraïneses avancen i no cedeixen les seves posicions, segons va afirmar en el seu habitual discurs nocturn el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski.

“En algunes direccions els nostres soldats avancen, en algunes, defensen les seves posicions i resisteixen als assalts i atacs intensos dels ocupants. No tenim posicions perdudes. Només alliberades”, va afirmar.

El comandant en cap de les Forces Armades d’Ucraïna, Valeri Zaluzhni, que va visitar dissabte passat el front, ha escrit aquest dimarts en Telegram que, “malgrat la feroç resistència dels ocupants, els nostres soldats fan tot el possible per a alliberar els territoris ucraïnesos. L’operació continua d’acord amb els plans”.

Zaluzhni va explicar que l’enemic tracta de frenar l’avanç de les Forces Armades d’Ucraïna, per a això “va desplegar un sistema de fortificacions amb un dens minat en els territoris”, a més de llançar una gran quantitat de reserves al combat.

En aquest sentit, el ministre de Defensa ucraïnès, Oleksí Réznikov, ha reconegut avui que “els russos van tenir l’oportunitat de preparar-se” per a la defensa i “la densitat dels camps de mines és increïble”.

Per la seva banda, el comandant del Grup Operacional Tavria de l’Exèrcit ucraïnès, Oleksandr Tarnavski, ha afirmat avui que les forces ucraïneses van causar a l’Exèrcit rus baixes equivalents a cinc companyies (entre 500 i 800 soldats) i 13 tancs durant el seu avanç en Zaporíjia.

Rússia vol resistir

Al seu torn, el ministre de Defensa rus, Serguei Shoigú, ha assenyalat que “les forces ucraïneses continuen intentant efectuar accions ofensives” en els sectors del front del sud de Donetsk, la meridional regió de Zaporíjia, i les zones de Donetsk pròximes a Bakhmut, Màrinka i altres localitats on tenen lloc intensos combats. “El règim de Kíiv utilitza una gran quantitat d’armament occidental i unitats d’elit, els efectius de les quals van ser preparats per especialistes de l’OTAN”, ha asseverat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]