Política

Escac a Puigcercós

Avui és una jornada decisiva per al futur d'ERC. Aquest matí, Josep-Lluís Carod-Rovira ha anunciat des de Catalunya Ràdio que no presentarà candidatura per renovar el càrrec de president d'ERC. El vicepresident del govern, però, ha deixat molt clar que pensa mantenir el seu càrrec institucional i, conseqüentment, tornar a ser el cap de cartell dels republicans de cara a les eleccions previstes per a l'any 2010.

Carod ha insistit que ell no es fa responsable de la direcció del partit perquè “mai no hi he tingut una influència determinant”, que “ha estat en unes altres mans”, en referència al sector que encapçala el secretari general, Joan Puigcercós. A més, l'encara president d'ERC considera que en les darreres eleccions “el que han jutjat els electors són els resultats del grup parlamentari de Madrid”, dirigit, des del Congrés i també des del partit, per Joan Puigcercós.

Fonts afins a Carod han assegurat a l'AVUI.CAT que “s'ha d'acabar amb els comportaments clànics de les persones que es mouen per Calàbria”, referint-se a la seu nacional del partit. “Volem situar el debat on és: en les estructures del partit que dirigeixen Puigcercós i Vendrell”. Aquestes mateixes fonts han expressat la intenció d'obrir converses amb Reagrupament.cat, el sector que encapçala Joan Carretero, i han afegit que “Carretero és una persona noble, amb qui es pot parlar, i que tampoc no comparteix els mètodes de l'aparell del partit. Després té una determinada percepció dels socialistes, que no compartim, però sempre ha estat coherent”.

Aquesta tarda hi ha convocada una executiva d'ERC d'extrema tensió, on es veuran les cares els dos sectors “oficialistes”. I aquesta nit, Joan Puigcercós podria anunciar les seves intencions d'aspirar a la presidència del partit –i, fins i tot, qui seria el designat per a la secretaria general– en una entrevista al programa La nit al dia, de TV3.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.