Política

Carod-Rovira no es presenta a la reelecció com a president d'ERC en el pròxim congrés

Crisi a ERC

El president d'ERC i conseller de la vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat que no es presenta a la reelecció com a president de la formació republicana ni a la secretaria general en el pròxim congrés del partit. I ho fa, segons ha dit, perquè considera que ERC necessita "una renovació". Concretament ha dit: "No em presento a tenir cap càrrec de responsabilitat a ERC".
Així doncs, segons ha detallat Carod, amb aquesta decisió el govern quedarà al marge de "totes les discussions internes que hi pugui haver dins d'ERC" en l'etapa precongressual i s'allibera el govern "de la dinàmica interna d'Esquerra". Al seu entendre, "és l'hora de la generositat, és l'hora dels gestos".

Carod no s'ha volgut pronunciar sobre què hauria de fer Joan Puigcercós, però ha dit que feia el mateix temps que ell que era al capdavant del partit

No obstant això, el gest de Carod-Rovira no és una retirada de la política. Segons ha declarat en una entrevista a Catalunya Ràdio, amb Antoni Bassas, l'actual president d'ERC no renuncia a ser el cap de llista de la formació en les eleccions catalanes, que si no hi ha canvis d'última hora, han de celebrar-se l'any 2010.

Carod ha reconegut que ha complert "una etapa dins del partit", però: "No renuncio a res". I, per això, es presentarà a unes eleccions primàries dins d'ERC per escollir el candidat, decisió que no es prendrà en el congrés nacional d'ERC avançat per a mitjans de juny per la caiguda electoral de la formació.

Carretero representa la renovació
De fet, ha volgut remarcar que aquesta voluntat de renovació no té res a veure amb l'edat. "Hi ha gent que als 30 anys és vella. En el cas de Carretero, per exemple, no és tan jove però la gent entén que representa la renovació".

El vicepresident del govern també ha manifestat que quan conegui els candidats que es presentin a la presidència del partit donarà suport al qui ell cregui que garanteix millor la "unitat i renovació" que necessita ara la formació republicana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

García-Castellón desmunta la trama russa del procés

barcelona
política

El Consell de la República encarrega una auditoria externa pels comptes

barcelona
política

Illa ofereix diàleg per aconseguir un pacte progressista “sòlid i ambiciós”

barcelona
Política

Tortosa aprovarà una modificació pressupostària de 3,3 milions

Tortosa
política

Batet (Junts) reivindica “un govern d’estricta obediència catalana”

barcelona
política

ERC reclama a PSC i Junts que facin “propostes valentes” si volen el seu suport

barcelona
política

Activat el compte enrere per a la investidura: límit 26 d’agost o eleccions el 13 d’octubre

barcelona
rússia

Comença el judici contra un periodista dels EUA acusat d’espionatge

barcelona
Política

ERC planteja augmentar al màxim el recàrrec turístic a Barcelona

Barcelona