Política

Vist per a sentència la petició de 14 anys a un jove pels aldarulls d’Urquinaona

Acaba a l’Audiència de Barcelona el judici als tres joves independentistes als que la Fiscalia manté la demanda total de 24,4 anys

Per a un d’ells és la pena més alta vista en el procés, superior a la d’Oriol Junqueras

Ha quedat vist per a sentència el judici a l’Audiència de Barcelona contra tres joves independentistes per participar en les manifestacions posteriors a la sentència del Tribunal Suprem (TS) contra els líders socials i polítics de l’1-O que van acabar en aldarulls de la nit del 18 d’octubre de 2019 a la plaça Urquinaona. Per a un d’ells la Fiscalia ha mantingut la demanda de pena més alta vista fins ara en el procés i superior a la imposada al republicà Oriol Junqueras–14 anys– per desordres i atemptat contra l’autoritat, en entendre que va llançar un petard cap als peus dels policies nacionals, que van patir “importants conseqüències” en el seu sistema auditiu, així com dues llambordes que van impactar en el canell i l’espatlla d’un dels agents. Pels tres joves de d’Arenys de Mar, Mataró i Terrassa demanen fins a 24,4 anys de presó.

La seva advocada ha al·legat que no s’ha fet cap “referència concreta” que permeti identificar al seu client com a autor entre els “milers de llançaments” que els agents han dit que van patir aquell dia i ha assenyalat que “no resulta creïble que cap altre agent veiés com tirava un petard tan fort” que li causés aquestes lesions al seu company.

Segons informa EFE, la fiscal també ha sostingut l’acusació contra un altre  jo ve per  a qui demana set anys i quatre mesos de presó per haver-se amagat darrere d’un para-sol d’hostaleria de grans dimensions i per ferir a un agent de la Policia Nacional llançant-li una pedra de 7 centímetres de diàmetre.

A més, el ministeri públic ha al·legat que les lesions que va patir l'acusat  en ser detingut –una ferida en el cap que va requerir de deu grapes per a la seva curació i cops en totes les extremitats– van ser “perquè es va resistir” a la detenció. L’advocat del joves, que és l’únic dels que va reconèixer haver participat en aquesta protesta, ha afirmat que els danys que va sofrir no són compatibles amb una caiguda o resistència i ha apuntat al fet que aquest és un procediment per “tapar la mala actuació policial” durant la detenció del seu defensat. També ha lamentat que “cap de les declaracions dels policies confirma l’altra, són parcel·lades” i que no han presentat proves, com podria haver estat la pedra que li va causar les lesions, que puguin ratificar la versió dels agents.

Els darrer acusat és un jove terrassenc al que la Fiscalia li manté la petició de tres anys per suposadament haver llançat objectes contra la línia policial, basant-se també a les declaracions dels agents i el registre de la seva motxilla, en la que hi van trobar “uns guants i un arma, que no ha resultat ser prohibida”. La seva defensa ha denunciat que els policies només han pogut descriure’l com “el noi que vestia roba negra”, alguna cosa altament comuna en manifestacions, i que no han “pogut concretar cap llançament, ni el lloc on va impactar ni quin objecte”.

Durant el seu torn d’última paraula el jove ha declarat que “aquest procediment és una vergonya” i ha insistit que tot del que se li acusa “és totalment fals”.

A cada sessió del judici que es va iniciar la setmana passa els tres joves han tingut cel suport de diverses entitats que s’han mobilitzat davant l’Audiència de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.