Política

Conflicte bèl·lic a l’Est d’Europa

Un nou atac amb drons altera el trànsit aeri a Moscou

Les restes d’un aparell no tripulat han caigut a la vora del riu Moskova sense provocar ferits ni danys

Un nen ha mort en un atac amb míssils russos a l’oest d’Ucraïna

La defensa antiaèria russa ha abatut aquest matí un suposat dron ucraïnès al cel de Moscou.

El ministeri de Defensa ha assegurat en un comunicat haver “frustrat” amb sistemes de guerra electrònica l’“intent del règim de Kíiv de perpetrar un atac terrorista amb un dron contra una instal·lació de Moscou”. Segons la nota, les restes de l’aparell han caigut en una àrea forestal a l’oest de la ciutat sense provocar “víctimes ni destrucció”.

L’alcalde de la capital, Serguei Sobianin, ha explicat que els fragments d’un dron han caigut al costat del riu Moskova, a la zona del dic de Karamyshevskaya.

Coincidint amb l’incident, l’aeroport moscovita de Vnukovo ha interromput les operacions per motius de seguretat i ha derivat diversos vols a altres terminals de la capital russa, tal com ja va passar dijous, quan dos altres drons es van apropar a Moscou.

Rússia ha llançat avui bombardejos contra diverses ciutats d’Ucraïna, inclosa la capital. A Kíiv les restes d’un coet interceptat han caigut sobre un hospital infantil al districte d’Obolonski i han malmès el sostre d’una casa, però no han provocat ferits, segons ha informat l’alcalde, Vitali Klitstxko.

Sí que ha deixat víctimes l’atac amb míssils Kinzhal contra aeròdroms situats a l’oest del país on els pilots ucraïnesos reben entrenament. Un d’aquests projectils ha caure sobre la ciutat de Kolomia, a la regió d’Ivano-Frankivsk, i ha matat un nen de vuit anys.

Un altre civil, un home de 53 anys, ha perdut la vida per l’impacte d’un coet rus al seu pis, a la ciutat de Kherson. Sis persones més han resultat ferides en altres atacs a la mateixa regió, entre les quals dos agents de policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia