Política

Guerra a Ucraïna

Moscou denuncia nous atacs al pont de Crimea

El ministeri de Defensa rus assegura haver destruït un míssil a l’aire dirigit contra la infraestructura

El Kremlin qualifica les accions d’“atacs terroristes” i adverteix“no quedaran sense resposta”.

Rússia ha denunciat aquest dissabte que Ucraïna ha tornat a atacar amb míssils el pont sobre l’estret de Kertx, que connecta Crimea amb la província russa de Krasnodar.

El ministeri de Defensa rus ha informat que cap a les tres de la tarda hora local (una hora menys a catalunya) ha “detectat i interceptat a l’aire” un míssil dirigit contra la infraestructura, sense provocar víctimes ni danys materials. Moscou ha qualificat l’incident d’“atac terrorista” i n’ha responsabilitzat Kíiv. Segons el comunicat militar, el coet abatut era un míssil antiaeri S-200 modificat per destruir objectius terrestres.

El governador de la península ucraïnesa annexionada per Rússia el 2014, Serguei Aksionov, havia informat prèviament en un missatge a les xarxes socials que les defenses antiaèries havien “abatut dos míssils enemics” i el pont no havia patit desperfectes.

Els atacs han obligat les autoritats russes a suspendre dues vegades el trànsit pel pont i s’han produït llargues cues als accessos.

La portaveu del ministeri d’Exteriors rus, Maria Zakharova, ha condemnat “enèrgicament” aquests “atacs terroristes” i ha subratllat que “el pont de Crimea és una infraestructura purament civil”. Segons ella, els atacs de Kíiv contra el pont són “accions bàrbares” que no tenen “justificació” i ha avisat que “no quedaran sense resposta”.

El pont sobre l’estret de Kertx ha estat objecte de diversos atacs. Ucraïna ha denunciat repetidament que Rússia utilitza Crimea com a “base militar” per llançar els seus atacs contra la resta del territori d’Ucraïna. Kíiv considera aquest pont com una “construcció innecessària”. L’emblemàtica infraestructura, batejada oficialment com a Pont de Crimea, va ser construïda després de l’annexió de Crimea i inaugurada el 2018 pel president rus, Vladímir Putin, que va voler simbolitzar amb el pont més llarg de Rússia (19 Km) la incorporació del territori ucraïnès.

L’octubre de 2022 es va produir un agran explosió que va provocar l’enfonsament de parts del pont. Les autoritats russes van atribuir l’incident a Kíiv.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries