Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA asseguren que Corea del Nord ha enviat a Rússia armes per a la guerra d’Ucraïna

La intel·ligència nord-americana ha detectat contenidors circulant entre els dos països

Els Estats Units han assegurat aquest divendres que Corea del Nord ha enviat a Rússia per tren i per vaixell més de mil contenidors replets d’equips militars i municions perquè puguin ser usats en la guerra a Ucraïna.

John Kirby, portaveu de la Casa Blanca, ha anunciat en una roda de premsa que té informació d’aquesta transferència d’armament, sobre la qual Washington havia alertat fa setmanes, i que es produeix després de la reunió del passat setembre entre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president rus, Vladímir Putin.

“La nostra informació indica que en les últimes setmanes Corea del Nord ha proporcionat a Rússia més de mil contenidors d’equip militar i municions”, ha dit.

La Casa Blanca ha difós imatges que presumptament mostren la transferència d’armament de Corea del Nord a Rússia. En les imatges es detalla en una llegenda escrita que, entre el 7 de setembre i l’1 d’octubre, es van enviar una sèrie de contenidors des de la ciutat portuària de Najin (Corea del Nord) fins a Dunay (Rússia) a través d’un vaixell.

Des de Dunay, els contenidors es van traslladar per tren fins a un dipòsit de municions en el sud-oest de Rússia, prop de Tijoretsk, a uns 290 quilòmetres de la frontera russa amb Ucraïna per ferrocarril.

“Condemnem la decisió de Corea del Nord de proporcionar a Rússia aquest equip militar, que s’utilitza per a atacar ciutats ucraïneses, matar a civils ucraïnesos i enfortir a Rússia. És una guerra il·legítima. Continuarem supervisant qualsevol enviament addicional d’armes de Corea del Nord a Rússia”, ha promès Kirby.

Segons el portaveu, a canvi d’aquests enviaments d’armament Pionyang vol que Moscou li proporcioni sofisticats sistemes de míssils, incloent-hi míssils terra-aire i míssils balístics, que suposadament Corea del Nord necessita per al seu programa nuclear perquè la seva tecnologia en aquesta àrea és menys avançada.

Washington està vigilant de prop si Moscou lliurarà aquests materials a Pionyang i ja ha detectat vaixells russos descarregant contenidors a Corea del Nord, la qual cosa podria constituir els lliuraments inicials de material procedent de Rússia, ha assenyalat Kirby.

Els Estats Units ja han acusat en el passat Corea del Nord d’haver proporcionat a Rússia municions i artilleria per a la guerra a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA