Política

Massacre en un camp de refugiats de Gaza

Desenes de persones van morir ahir en un atac aeri israelià contra el camp de refugiats de Jabalia, al nord de la Franja de Gaza. Almenys 145 persones haurien perdut la vida, la majoria dones i criatures, i centenars més haurien resultat ferides, segons van informar fonts hospitalàries de Gaza a l’agència Efe. Noranta dels cossos recuperats van ser traslladats a l’Hospital Indonesi de Gaza i cinquanta més, a l’hospital Kamal Adwan, tots dos al nord de l’enclavament palestí, segons va detallar Efe. Es tem, però, que el nombre de víctimes mortals creixi molt més, perquè al tancament d’aquesta edició encara hi havia moltes persones sota la runa dels edificis destruïts per l’impacte dels projectils.

Aquest atac seria, segons indica Al-Jazeera, el més gran realitzat fins ara a la part nord de la Franja de Gaza. Sis bombes de fabricació nord-americana carregades amb una tona d’explosiu hauria llançat l’exèrcit israelià sobre el camp de refugiats, segons va assegurar el portaveu del govern de Gaza, Iyad al Bazum. Les imatges difoses mostren un gran cràter, on abans hi havia habitatges. Un paisatge apocalíptic. La Mitja Lluna Roja Palestina denuncia que la situació és terrorífica.

Amb 1,4 quilòmetres quadrats, Jabalia és el més gran dels vuit camps de refugiats que hi ha a la Franja de Gaza i hi vivien 116.000 persones abans de l’esclat de la guerra. Des de l’inici de la guerra, el 7 d’octubre passat, aquest camp , al qual van començar a arribar els primers refugiats el 1948, ha estat objecte de diversos atacs, segons informa la cadena Al-Jazeera.

El camp de Jabalia no va ser, però l’únic bombardejat ahir per Israel. L’agència de notícies palestina WAFA va informar que almenys deu persones haurien mort per l’impacte d’un míssil al camp d’Al-Shati, també al nord de la Franja, i d’un altre atac aeri al camp de refugiats de Nuseirat, al centre de l’enclavament, que hauria afectat dos edificis d’habitatges i causat la mort d’almenys quinze persones i ferides a dotzenes més.

L’exèrcit ho confirma

El portaveu de l’exèrcit israelià, Daniel Hagari, va admetre l’atac al camp de Jabalia, en què han mort dones i nens. Va dir que anava dirigit contra un centre d’operacions soterrani de Hamàs, en el qual haurien matat un comandant del moviment islamista.

Paral·lelament als constants bombardejos aeris sobre l’enclavament, les forces terrestres de l’exèrcit israelià continuen avançant a la Franja, després que els tancs israelians haguessin entrat ja en una zona residencial de la ciutat de Gaza.

Soldats israelians i milicians de Hamàs combatien ahir cos a cos en diversos punts de la Franja, segons van informar totes dues parts. La milícia palestina va afirmar que hi havia xocs al nord-est i el sud de la Franja, mentre tancs i altres blindats israelians avancen cap a la ciutat de Gaza. Per la seva banda, l’exèrcit israelià va informar que els soldats estaven lliurant “ferotges combats cos a cos” contra milicians de Hamàs.

El cap de setmana passat l’ofensiva israeliana contra la Franja de Gaza en represàlia pels atacs de milicians de Hamàs del 7 d’octubre passat a territori israelià, va entrar en una nova fase. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va deixar clar dilluns que no pensa afluixar i va rebutjar les creixents demandes d’un alto el foc procedents de part de la comunitat internacional i de les organitzacions humanitàries. Netanyahu compta, però amb l’aval dels Estats Units.

Blinken, interromput

El secretari d’Estat nord-americà, Antony Blinken, va rebutjar ahir un alto el foc a Gaza, ja que suposaria consolidar les accions de Hamàs, segons va dir en una audiència al Senat recollida per Efe, durant la qual va ser escridassat per diversos ciutadans que hi exigien un alto el foc.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2350378-desenes-de-morts-en-un-atac-aeri-israelia-en-un-camp-de-refugiats-a-gaza.html

2350378



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els demòcrates, en pànic

Los Angeles
Martí Majoral
Portaveu d’Alerta Solidària

“L’amnistia evidentment no esborra la repressió patida”

Barcelona

El represaliat que no volia fer mal

Dosrius
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona