Política

estats units

Haley té a Nou Hampshire l’última oportunitat de frenar Trump

L’exambaixadora dels EUA davant l’ONU busca trencar en aquest petit estat del nord-est dels EUA la ratxa positiva de l’expresident nord-americà

Nikki Haley, exgovernadora de Carolina del Sud i exambaixadora dels Estats Units davant l’ONU, buscarà aquest dimarts a Nou Hampshire frenar una aparent imparable Donald Trump. Després de la renúncia del governador de Florida, Ron DeSantis, la cursa per a la nominació presidencial republicana és cosa de dos: Trump i Haley.

Tot i que la competició per la nominació va començar amb més de deu aspirants, la dura pugna republicana a anat deixant fora tots aquells que no van tenir els suports necessaris dins de l’estructura del partit o el vot popular i van haver d’abandonar la cursa.

L’última renúncia ha estat la del governador de Florida, qui diumenge es va rendir davant Trump i va deixar l’exambaixadora dels EUA davant l’ONU com l’única adversària viable davant l’expresident nord-americà.

Trump i Haley tindran el seu primer cos a cosa per a la nominació aquest dimarts a Nou Hampshire, un petit estat d’1,4 milions d’habitants situada al nord-est dels Estats Units. L’expresident nord-americà surt com a favorit amb més de deu punts d’avantatge per sobre de Nikki Haley. Segons l’última enquesta publicada diumenge per la cadena nord-americana CNN i la Universitat de Nou Hampshire, Trump obtindria el 50% dels vots davant el 39% de Nikki Haley.

Per l’exambaixadora, segons els experts de la CNN, és l’última oportunitat per trencar la ratxa positiva de Trump, vencedor destacat de les primàries d’Iowa i clar favorit en l’anomenat superdimarts del 5 de març, quan se celebraran primàries a Alabama, Arkansas, Califòrnia, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Carolina del Nord, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, i Virgínia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]