Política

La CUP, engolida per l’“onada reaccionària”

Laia Estrada fa autocrítica però es compromet a revertir la situació

La líder de la CUP, Laia Estrada, que va votar al matí a Reus, va fer autocrítica sobre la davallada electoral –de 9 a 4 escons–a la nit a la seu de Barcelona admetent els mals resultats. Són els mateixos diputats –3 a Barcelona i 1 a Girona– que els anticapitalistes van assolir el 2017. Estrada va llançar, amb tot, un advertiment que encara la preocupava més: “Una onada reaccionària està travessant el nostre país. Tindrem més diputats espanyolistes i de dretes.” “Els nostres resultats no són bons en cap cas. No ens queda cap més remei que fer un esforç per fer arribar la nostra proposta a la societat. Les quatre diputades ens posem a disposició del país per revertir la situació.”

Estrada va admetre que la composició del nou Parlament serà un fre a les aspiracions socials i nacionals del país. “Un dels reptes que hem d’abordar és frenar l’extrema dreta, independentment de la bandera amb què s’amagui”, va assenyalar apuntant a Aliança Catalana. Un dels objectius de la CUP ha de ser, segons ella, lluitar contra la desafecció i fer avançar en qualsevol cas el procés d’autodeterminació i l’agenda social.

“Ens comprometem a treballar per reconstruir el moviment independentista i fer-lo més ampli, i també a assolir les eines per millorar els serveis públics, la sanitat, l’educació, les residències i el dret a l’habitatge.” Estrada considera que la CUP ja ha fet els primers passos per abordar la situació problemàtica que viu el moviment independentista i per fer propostes per resoldre l’atzucac en què es troba.

LA FRASE

El nostre primer repte és combatre al Parlament l’extrema dreta, porti la bandera que porti
Laia Estrada
CAP DE LLISTA DE LA CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.