Política

Chacón equipara l'ús del català al Congrés amb el vot de les diputades que acaben de ser mares

Si no es pot parlar en català al Congrés és per culpa del PP, i per la mateixa raó les diputades a la cambra baixa espanyola encara no tenen l'opció de delegar el seu vot quan estan de baixa per maternitat, cosa que sí que poden fer al Parlament de Catalunya. Aquesta és la conclusió de la cap de llista per Barcelona del PSC a les eleccions del 9 de març, Carme Chacón.

Després que aquesta setmana el cap de llista del PSOE per Toledo, José Bono, hagi advertit que no permetrà l'ús del català, l'euskera ni el gallec si presideix el Congrés, Chacón ha volgut justificar el seu company de files. Segons la ministra d'Habitatge, el PSOE ha fet "una aposta important" pel reconeixement del plurilingüisme a les cambres espanyoles, fet que considera que s'ha plasmat al Senat. Pel que fa al Congrés, manté que té un reglament més difícil de canviar perquè "el PP el bloqueja una vegada darrere l'altra".

Per subratllar la importància que concedeix a la qüestió, la candidata socialista ha indicat que el nou reglament permetria "que una diputada es posi de part i sigui rellevada en el seu vot o bé un ús consolidat en matèria lingüística", que donaria la possibilitat de començar les intervencions en diverses llengües. En l'última legislatura, alguns diputats, com el republicà Joan Tardà, han iniciat en català els seus discursos i han provocat tensions amb l'últim president del Congrés, Manuel Marín.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.