Política

Pujol creu que no hi haurà "joc net" al Constitucional i tem que la democràcia "reculi" a l'Estat

Estatut

L'expresident català Jordi Pujol (CiU) ha assegurat aquest dimecres que ha perdut la "confiança" que hi hagi "joc net" al Tribunal Constitucional (TC), que ha de sentenciar sobre els recursos en contra del nou Estatut, i per això ha expressat la seva por que la democràcia "reculi" a Espanya.
En un article a la web del Centre d'Estudis Jordi Pujol, el veterà dirigent nacionalista ha manifestat que "s'han perdut totes les formes" en la batalla partidista per controlar el Constitucional.

Una frase de Marín
Pujol ha recordat unes paraules de l'expresident del Congrés Manuel Marín, que va dir que "en un Estat democràtic no s'han de traspassar mai el sentit del límit, les formes i l'autonomia de les institucions".

"Coincidim amb ell en el fet que en els últims temps s'han transgredit totes tres coses i que on més s'ha visualitzat aquest joc interessat ha estat al Tribunal Constitucional, pressionat fins a la paralització en temes tan importants per a la configuració del model territorial com és l'Estatut de Catalunya", ha criticat.

La funció del TC
En aquest sentit, Pujol ha afegit: "En aquest cas podríem dir que s'han perdut totes les formes. El paper d'àrbitre no apareix per cap banda i la confiança que el joc serà net ha desaparegut".

Pujol ha remarcat que tot això és "greu, molt greu" perquè "quan les institucions del país perden força és la democràcia mateixa que recula". "Un pas que no ens podem permetre", ha apuntat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.