Política

pròxim orient

Israel bombardeja infraestructures de Hezbol·là al sud del Líban

L’Estat jueu avisa el país veí que si la milícia xiïta els continua atacant hi respondrà “amb tota la força”

Les forces israelianes han bombardejat al sud de Líban un centre de comandament i infraestructures de Hezbol·là, que amenaça des de fa una setmana amb un atac a gran escala contra Israel en represàlia per l’assassinat del seu màxim cap militar, enmig de la pitjor escalada a la frontera en divuit anys.

La Força Aèria israeliana ha atacat un centre de comandament de Hezbol·là a l’àrea de Hanauay i infraestructura miliciana a Ayta ash Shab, entre els quals un llançador des del qual ahir es van disparar nombrosos coets cap a territori israelià, a l’àrea de Biranit a l’Alta Galilea, segons ha assenyalat l’exèrcit en un comunicat en què especifica que aquests trets no han deixat ferits.

Durant la nit de dijous, Israel va identificar el llançament d’uns 25 coets en dos atacs diferents que van impactar a zones despoblades a prop de Shlomi i del kibutz Kabri. El matí de divendres les sirenes antiaèries s’han activat a les zones de Manara i Kiryat Shmona, molt a prop de la frontera entre el Líban i Israel, i l’exèrcit ha identificat diversos projectils que creuaven des del Líban i queien a zones despoblades.

La frontera entre Líban i Israel viu la seva pitjor escalada des de la guerra del 2006, després que, a l’octubre passat, Hezbol·là va obrir foc contra Israel en solidaritat amb el grup islamista palestí Hamàs, que controla la Franja de Gaza i lliura una guerra amb Israel.

Israel està a l’expectativa d’un possible atac a gran escala de Hezbol·là i del seu principal aliat, l’Iran, en resposta als assassinats la setmana passada d’alts càrrecs del grup xiïta i de Hamàs.

El ministre israelià de Defensa, Yoav Gallant, va enviar un missatge dijous als habitants de Líban per avisar-los que si Hezbol·là continua atacant Israel, aquest respondrà “amb tota la seva força”, mentre alcaldes del nord israelià avisaven als seus habitants que podrien passar diversos dies als seus búnquers en cas que es concreti l’escalada.

L’escalada que va esclatar a l’octubre ha provocat la mort de gairebé 600 persones, la major part del bàndol libanès i a les files de Hezbol·là, que ha confirmat 369 baixes de milicians i comandants, algunes a Síria. A Israel han mort 47 persones al nord, de les quals 22 eren militars i 25, civils, inclosos els 12 menors que van perdre la vida en el violent atac contra la localitat drusa de Majdal Shams, als Alts del Golan ocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia