Política

UDC avisa que CiU no tindrà una posició única sobre la sentència del TC fins a la seva publicació

Política

El secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat avui que CiU no tindrà una posició única i compartida pels dos partits membres de la federació nacionalista fins que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut es faci pública.

En roda de premsa, ha declarat que serà aleshores quan CDC i UDC posaran "en comú" les seves tesis i podran "decidir l'estratègia de la federació" en el cas que la sentència retalli l'Estatut. L'esmentada trobada, ha expressat, hauria de produir-se abans del que proposa UDC –i que defensa el PSC–, entre els diferents partits polítics per analitzar la magnitud de la retallada i decidir una posició compartida.

Pelegrí ha sostingut que l'estratègia de CDC davant d'una retallada de l'Estatut i les tesis que va aprovar UDC en el seu congrés són "compatibles". "Que UDC digui que hem d'esperar-nos a la sentència del TC, quina porta tanca?", s'ha preguntat Pelegrí, qui ha afegit que tot i que CDC opti per "dibuixar" un escenari i UDC opti per no fer-ho en aquest moment, no significa que no puguin acabar tenint la mateixa posició davant de la situació.

Ha recordat que UDC creu que l'Estatut és "plenament constitucional", però davant d'una sentència negativa, advoca per seure "en una taula" tots els partits catalans, fins i tot el PP, i a partir d'aquí debatre i fixar una estratègia conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.