Política

Puigcercós aposta per una resposta conjunta davant la possible retallada de l'Estatut

El president d’ERC, Joan Puigcercós, aposta perquè el Parlament faci un pas "unilateral" davant d'un TC qua ha titlat "d'òrgan partidista que no afavoreix els interessos de Catalunya."

Puigcercós assegura que "si ens toquen el tema de la llengua, l’Estatut quedarà tocat de mort definitivament", en referència a la possibilitat que el Tribunal Constitucional pugui rebaixar aspectes clau del text estatutari català com el finançament i la llengua. 

Puigcercós afirma que després de la primera retallada seriosa que hi va haver de l'Estatut al Congrés dels Diputats, l’equiparació dels drets dels catalanoparlants als dels castellanoparlants" era una de les poques coses bones que quedaven en l’Estatut.

Pel líder d'ERC, Esquerra "no està en condicions d’acatar una sentència que acaba convertint en una farsa un procés votat i aprovat a Catalunya".

"Des d’Esquerra ho tenim claríssim, si alguna cosa tenia sentit en aquest Estatut era el tema de la llengua, si ens diuen que la sentència invalidarà la igualtat del català i el castellà, ens haurem de plantejar una etapa nova tots plegats", ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.