Política

guerra a gaza

Milers de manifestants a Barcelona contra el “genocidi” a Palestina

La protesta forma part de l’onada de mobilitzacions convocades arreu del món coincidint amb l’aniversari dels atacs de Hamàs del 7 de juny

Milers de persones –4.500 segons la Guàrdia Urbana i 30.000 segons l’organització– s’han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona per exigir que s’aturi el “genocidi” a Palestina, quan fa un any de l’inici de l’ofensiva bèl·lica, i han reclamat al govern espanyol que trenqui relacions amb Israel i no li vengui armes. Sota el lema “Aturem el genocidi a Palestina. Prou comerç d’armes amb Israel”, la manifestació forma part de l’onada de mobilitzacions convocades aquest cap de setmana a tot el món coincidint amb el primer aniversari de l’atac de Hamàs contra Israel i l’inici de l’ofensiva militar israeliana a Gaza.

En la marxa, que s’ha iniciat al Jardinets de Gràcia i ha acabat a la plaça Catalunya, els manifestants, molts dels quals amb banderes palestiness i amb el tradicional mocador kufia, han corejat consignes com “Boicot a Israel”, “On són, no es veuen, les sancions a Israel”, “Israel assassina, Europa patrocina”, “Generalitat, prou complicitat” o “No és una guerra, és un genocidi”. Els organitzadors de la protesta, convocada per la Comunitat Palestina a Catalunya, la Xarxa Solidària contra l’Ocupació de Palestina i la plataforma “Prou Complicitat amb Israel”, exigeixen el fi de la venda d’armes a Israel i que es depurin responsabilitats al país pels seus “crims”.

La portaveu de la comissió “Prou complicitat amb Israel”, Alys Samsón, ha denunciat que després d’un any de “massacre i barbàrie” les institucions continuen sent “còmplices”. “Israel només pot cometre aquests crims gràcies a la complicitat internacional”, ha afirmat Samsón, que ha urgit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a acordar l’embargament d’armes a Israel i a trencar relacions amb aquest país. Al president de la Generalitat, Salvador Illa, li ha reclamat que trenqui les relacions comercials amb Israel, i a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que no permeti la participació d’empreses d’armament israelianes a fires a Barcelona i que posi fi a l’agermanament de la capital catalana amb Tel Aviv.

A la manifestació hi han acudit, entre d’altres, l’eurodiputat de Comuns-Sumar Jaume Asens i la diputada de la CUP al Parlament Laure Vega, a més de l’històric dirigent d’ERC David Minoves, president del Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN). També han pres part en la protesta els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacecho, l’exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo i representants de la comunitat libanesa i palestina a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.