Política

guerra a europa

Ucraïna reconeix un nou atac amb drons a un dipòsit d’armament a Rússia

Segons Kíiv només hi ha una vintena de magatzems d’armament amb una capacitat similar

Les Forces de Sistemes de Drons de l’Exèrcit ucraïnès han confirmat aquest dimecres que un atac llançat durant la passada matinada va impactar sobre un important dipòsit d’armament i munició situat a la regió russa de Briansk.

“A la nit, unitats de les Forces de Sistemes de Drons de les Forces Armades d’Ucraïna van dur a terme amb èxit una operació per a destruir un arsenal enemic al costat del poble de Karáchev, a la regió de Briansk”, es llegeix en el comunicat publicat per aquest component de l’Exèrcit d’Ucraïna.

Segons la nota oficial, l’arsenal s’utilitzava per a guardar artilleria i míssils. Entre l’armament allí dipositat hi havia material militar procedent de l’Iran, segons la font.

El comunicat agrega, per a ressaltar la importància de la infraestructura atacada, en la qual es guardaven “desenes de milers de municions”, que en tota la Federació Russa hi ha a penes una vintena de magatzems d’armament amb una capacitat similar.

“Les Forces de Sistemes de Drons continuen soscavant el potencial ofensiu de l’enemic i ens acosten a la victòria”, conclou el comunicat.

Per la seva banda, el ministeri de Defensa rus ha informat aquest dimecres que va interceptar 24 drons sobre la regió de Briansk. Les defenses aèries russes van interceptar la passada nit segons aquesta font un total de 47 drons ucraïnesos.

Kíiv té com a prioritat colpejar aeròdroms i dipòsits d’armament i combustible en territori enemic per a afeblir a Rússia i detenir l’ofensiva de l’Exèrcit del Kremlin en l’oest d’Ucraïna, on des de fa mesos conquereix noves localitats pràcticament cada setmana.

L’Exèrcit ucraïnès i els serveis secrets del país aconsegueixen amb cada vegada més freqüència aquest tipus d’objectius amb armament de fabricació pròpia perquè els aliats d’Ucraïna continuen prohibint-li utilitzar els míssils de major abast que li envien contra objectius situats dins de territori rus per por de la reacció de Moscou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia