Política

guerra a europa

Ucraïna reivindica un atac contra una base russa en la qual hi havia nombrosos avions

Rússia intercepta 92 drons ucraïnesos sobre sis de les seves regions i la península de Crimea

L’Estat Major ucraïnès ha reivindicat aquest dijous l’atac que va tenir lloc la passada nit contra l’aeròdrom militar de Jánskaya, en la república caucàsica d’Adiguèsia de la Federació Russa, on tindrien la seva base, segons Kíiv, diversos avions Su-34 i Su-27 russos.

Segons fonts dels serveis de seguretat ucraïnesos citades per mitjans locals, en el moment de l’atac hi havia en aquesta base aèria un total de 57 avions d’entrenament i de combat i helicòpters, entre ells avions Su-34 i Su-35 i helicòpters Mi-8.

“Va ser atacat un magatzem de municions situat en el perímetre de la infraestructura militar. Al costat de l’objectiu es va observar activitat de la defensa aèria enemiga i un incendi”, diu el comunicat de l’Estat Major de Kíiv, que no sempre reivindica oficialment aquest tipus d’atacs contra la rereguarda enemiga.

Segons la nota oficial, l’atac va ser una operació conjunta entre la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR), el Servei de Seguretat d’Ucraïna (SBU) i les Forces d’Operacions Especials de l’Exèrcit.

Les fonts citades van declarar a mitjans ucraïnesos que Rússia utilitza l’aeròdrom atacat –situat a uns 500 quilòmetres de la línia de contacte i a 300 de la península de Crimea, ocupada pels russos– per al proveïment de carburant dels seus avions i per al llançament de bombes aèries i míssils contra les posicions ucraïneses en el front.

El dipòsit atacat és el més important de la península, segons Kíiv, que ha demanat a Occident autorització per a colpejar objectius russos no sols amb drons, sinó també amb míssils de llarg abast.

Aquestes mateixes fonts han afirmat així mateix que drons ucraïnesos també van atacar la passada nit un dipòsit de drons kamikaze Shahed iranians que l’Exèrcit rus té a la ciutat de Ieisk, uns 300 quilòmetres al nord-oest de l’aeròdrom atacat en la república d’Adiguèsia.

Les autoritats d’aquesta república de la Federació Russa van confirmar prèviament que drons ucraïnesos havien atacat la zona en la qual està l’aeròdrom.

Ucraïna ataca amb freqüència creixent amb drons de fabricació pròpia bases aèries, dipòsits i armament i munició en territori rus que els seus socis occidentals no li permeten atacar amb els míssils que li envien per por de possibles represàlies de Rússia.

Rússia abat 92 drons sobre el seu territori

Per la seva banda, els sistemes russos de defensa antiaèria van abatre anit 92 drons ucraïnesos d’ala fixa sobre el territori de sis regions russes i l’annexionada península de Crimea, segons ha informat aquest dijous el ministeri de Defensa de Rússia en el seu canal de Telegram.

Segons el comandament militar rus, 47 dels aparells no tripulats destruïts van ser abatuts sobre la regió meridional de Krasnodar, pròxima a Ucraïna. Els drons restants, afegeix el comunicat militar, van ser destruïts sobre les aigües de la mar d’Azov (15), les regions de Kursk (12), Rostov (9), Briansk (4) Belgorod (2) i Vorónej (1), totes frontereres amb Ucraïna, i la península de Crimea (2).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia