Política

orient mitjà

Un dron impacta en un edifici de Herzliya, en el centre d’Israel

Fonts militars afirmen que no s’han registrat de moment víctimes ni ferits, però sí danys materials

Israel ha detectat aquest divendres dos drons llançats des del Líban, un d’ells interceptat i un altre que va impactar en un edifici a la ciutat de Herzliya, en el centre del país, sense que s’hagin registrat encara víctimes o ferits.

“Després de les alertes emeses fa poc en el centre del país, s’han albirat dos drons travessant la frontera procedent del Líban. Els dos avions van estar sota vigilància des del moment en què van ingressar a l’espai aeri israelià i les forces van poder interceptar amb èxit un d’ells”, segons ha informat un portaveu de l’Exèrcit israelià.

El portaveu ha subratllat que l’incident està sota investigació i que no s’han registrat de moment víctimes ni ferits, però sí danys materials.

Per la seva part, la policia israeliana ha informat que ha rebut múltiples informes sobre la caiguda de fragments de l’aparell en Herzliya, on han desplegat agents i experts en desactivació d’explosius.

Israel es troba en plena celebració del Yom Kippur, el dia més sagrat del judaisme, una jornada de dejuni, res i reflexió, que viu en guerra per primera vegada des de 1973, encara que va indicar que durant les 25 hores que dura la festivitat no duria a terme accions ofensives, només defensives.

Israel i el grup xiïta Hezbol·là estan enredats en un intercanvi de foc des de fa més d’un any, en paral·lel a la guerra a Gaza, que ha escalat en les últimes setmanes, quan l’Exèrcit israelià va intensificar els seus bombardejos al Líban i va emprendre una incursió terrestre, que ha causat més de 2.100 morts i 11.000 ferits al Líban.

D’altra banda, l’aviació israeliana va llançar anit un bombardeig en el centre de Beirut, dirigit contra Wafiq Safa, cap de la unitat d’enllaç de Hezbol·là que aparentment va sortir il·lès, però en el qual van morir altres 22 persones. Aquest atac té lloc després que Israel matés fa dues setmanes al cap màxim del grup xiïta, Hassan Nasral·là.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia