Política

Pujol creu que les relacions amb Espanya són "pitjors que mai"

Política

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha fet aquest dimecres un toc d'atenció a la federació després del clima de tensió que han protagonitzat Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida a causa de la reunió que el president d'Unió va mantenir divendres amb Montilla i la cúpula del PSC per pactar una resposta unitària a una possible sentència adversa del Tribunal Constitucional.

Pujol ha dit que personalment "no li han agradat" els successos d'aquests últims dies, i ha recordat que hi ha gent que "vol destruir" el que representa la federació i ocupar el seu espai. "Hem de ser molt cauts", ha dit, i "cal que nosaltres mateixos no donem opcions als que desitgen aquesta destrucció" de CiU.

Pujol ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid on també han estat presents Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida. Precisament la coincidència a Madrid ha provocat tota mena d'informacions respecte a una suposada trobada que tots dos mantindrien aquest dimecres a la capital de l'Estat per llimar les diferències aparegudes durant l'últim cap de setmana. Duran ho ha negat en declaracions a la premsa, tot apuntant que "no hi ha cap reunió específica", i "menys" per parlar d'aquesta qüestió. Per la seva banda, Artur Mas també ha negat una possible trobada amb Duran per intentar resoldre la crisi que està patint CiU. Tots dos consideren que amb una única reunió no reduirien les seves diferències.

Cal no donar facilitats ni opcions als que volen destruir CiU
Pujol ha deixat clar que desaprova l'enrariment de relacions que ha tingut lloc el cap de setmana. "Si em pregunta si m'ha agradat el que passat en aquests últims dies", ha apuntat en una resposta a preguntes de la premsa, "li diré que no", però "no és la primera vegada ni la segona que passa".

Segons Pujol, CiU "ha trencat" l'esquema polític que "molta gent volia que hi hagués a Catalunya", que "era simplement de dreta i esquerra" i és una força "atípica, no només perquè és una coalició, sinó perquè la mateixa convergència ja és una amalgama que ha funcionat molt bé". "Hi ha una gran voluntat de destruir tot això, i ocupar l'espai de centre que CiU ocupa –ha advertit–, i cal que siguem molt cauts i que nosaltres mateixos no els donem opció als que volen la destrucció d'aquesta força política". 

"En molts sectors", ha dit, s'intenta presentar Artur Mas i CDC com a "radicals" perquè "no accepten amb conformisme la política d'incompliment i d'enganys i de foment de l'hostilitat contra Catalunya que s'ha practicat des del govern espanyol i des de diversos sectors polítics i mediàtics".

Segons Pujol, les relacions entre Catalunya i Espanya són "pitjors que mai" i el tripartit "no ha estat un bon invent". Per tant, segons l'expresident de la Generalitat, "CiU ha de fer tot el necessari per posar-hi fi" i "no donar-los la gran satisfacció ajudant-los a destruir" la federació.

Pujol ha recordat les maniobres del PP i del PSOE al Tribunal Constitucional constatant que en aquesta matèria l'Estat "no és un país seriós". En aquest punt, s'ha mostrat convençut que CiU "no pot votar" els pressupostos generals de l'Estat i fer un veto als comptes de Solbes, i ha advertit a la classe política espanyola i als mitjans que "de moment hi ha un divorci". En tot cas, segons Pujol, el que determini el Tribunal Constitucional "s'ha d'acatar" però alhora "se'n pot tenir un pèssim concepte", "del tribunal i dels qui el nomenen".

Un acord "estable" a Madrid és impossible
Pujol ha assegurat que en aquests moments no es donen les condicions perquè CiU estableixi pactes "estables" a Madrid, tot recordant que la seva formació va ser "lleial" quan va tancar acords amb presidents anteriors del govern espanyol com Suárez, González i Aznar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida