Política

Bono també fa marxa enrere

El president de la mesa del Congrés, José Bono, també fa marxa enrere. L'endemà que les càmeres l'enxampessin dient "fills de puta" als seus companys del PSOE perquè no li han fet costat en l'afer de la monja Maravillas de Jesús, ha decidit aturar la col·locació de la placa polèmica, proposada pel diputat català del PP Jorge Fernández Díaz.

Una reunió urgent de la mesa de la cambra baixa espanyola, que havia de respondre la setmana que ve a les queixes presentades pel grup d'ICV-ERC-IU, ha posat fi a la polèmica en decidir que no es posarà la placa. Ho ha anunciat el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, que ha explicat que Bono li ha trucat per telèfon per donar-li la notícia. Ridao ha manifestat que espera que, a partir d'ara, Bono faci "un propòsit d'esmena", ja que el Congrés ha de ser un model de "pluralisme".

La mesa del Congrés va acordar el passat dia 4 la col·locació de la placa d'homenatge a la monja, perseguida durant la Guerra Civil, però morta l'any 1974, amb l'argument que havia nascut en un edifici de la Carrera de San Jerónimo que actualment pertany al recinte de la cambra espanyola. Els membres de la mesa del PP i de CiU van acceptar la petició de Fernández Díaz sense problemes, i un diputat del PSOE que era de viatge va donar el seu vot a favor per telèfon a Bono. Però la diputada del PSC Teresa Cunillera, vicepresidenta de la cambra, es va absentar expressament de la votació per no haver d'explicitar el seu vot en contra, ja que Bono hi estava a favor.

Posteriorment, el grup parlamentari del PSOE s'ha revoltat contra Bono. Ahir mateix, els diputats socialistes es van reunir i van anunciar, al final de la trobada, que estaven "convençuts" que la placa no es posaria. Poc després, a Bono se'l sentia titllant-los del "fills de puta" en una conversa amb dos diputats del PP captada pel micròfon d'una càmera a la qual no va parar atenció. Hores després, el president de la cambra ha fet tirar enrere la proposta.

La reculada de Bono arriba l'endemà que el jutge Baltasar Garzón, també enmig d'una gran polèmica, fes marxa enrere ahir en la seva investigació dels crims del franquisme i la Guerra Civil.  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.