Política

Bono es jubila

Política

José Bono acaba de comunicar que deixa la política. Segons ha dit el president del Congrés, quan s'esgoti el seu mandat, es jubilarà.

En concret, preguntat sobre si aquest serà el seu últim càrrec polític o si acceptarà algun altre lloc polític més endavant, ha assegurat que aquest serà l'última ocupació de la seva vida política, un càrrec que considera "un lloc dels més honrosos que pot tenir qualsevol polític".

Cal recordar, però, que aquesta no és la primera vegada que diu que se'n va. Després de deixar el ministeri de Defensa, Bono ja va anunciar que abandonava la seva vida política, però després va acceptar presidir la cambra baixa.

De fet, ha reconegut que el mateix dia que va abandonar la seva cartera ministerial, el cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja li va proposar que concorregués a les eleccions generals i que, si tornava a guanyar el PSOE, la seva intenció era proposar-lo com a president del Congrés. "Inicialment vaig pensar que faltava molt temps", ha dit, encara que després va admetre que se sentia "extraordinàriament honorat amb la proposta" i "el que era una decisió ferma (abandonar la primera línia política) es va modificar després, i aquí em tenen".

Bono va resultar elegit president del Congrés de Diputats per a aquesta novena legislatura en segona volta i amb majoria simple en rebre els vots de 170 diputats. Ana Pastor, proposada pel PP, va rebre el suport de 152 diputats. D'aquesta manera, Bono es va convertir en el primer president del Congrés en l'etapa democràtica que no ha estat elegit en primera volta, en no comptar amb la majoria absoluta en la primera votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.